Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

30. 06. 2017. 16:43 >> 16:15
1

SMCG PISAO BRAJOVIĆU

Omogućiti novinarima da rade svoj posao

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) uputio je danas javni apel predsjedniku parlamenta Ivana Brajovića da omogući novinarskim ekipama da u zgradi Skupštine nesmetano obavljaju svoj posao.

žSMCG je reagovao povodom, kako se navodi, jučerašnje zabrane snimateljima i fotoreporterima da snime ulazak poslanika Demokratskog fronta u plenarnu salu Skupštine Crne Gore.

Navodi se da predsjednik Skupštine mora voditi računa o značaju dešavanja u parlamentu i plenarnoj sali.

"Dolazak dijela poslanika opozicije u poslaničke klupe, kao i povod za njihov dolazak, je svakako bitnija informacija od početka redovnog dana u Skupštini, kada se dozvoljava snimateljima i fotoreporterima da uđu u plenarnu salu", kaže se u reagovanju SMCG.

Kako se ocjenjuje, onemogućavanjem adekvatnog praćenja događaja ne ometaju se samo novinarske ekipe u obavljanju svog posla već se i građanima onemogućava pravo da adekvatno budu informisani.

"Želimo da vjerujemo da Brajoviću to nije bio cilj i da će uvidjeti da strogo poštovanje ustaljene forme nanosi više štete nego što donosi koristi", kaže se u saopštenju Glavnog odbora SMCG.

Podsjeća se da se i prethodne godine, početkom juna, desila slična situacija u Skupštini, kada je tadašnji vršilac dužnosti predsjednika parlamenta Milutin Simović zabranio fotoreporterima i snimateljima da uđu u plenarnu salu.

"Taj događaj, ali i ovaj jučerašnji, nas obavezuju da ukažemo na neprihvatljivo ponašanje i svojevrsnu cenzuru, koja bi u svim drugim institucijama izgledala manje drastična nego u onoj u kojoj sjede direktni predstavnici naroda", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније