Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

01. 07. 2017. 14:43 >> 14:29
1

"KRŠENJE KODEKSA"

Jokić podnijela prijavu protiv policajaca

Predsjednica nevladine organizacije LGBT Forum Progres, Bojana Jokić, podnijela je juče prijavu protiv policijskih službenika, zbog kršenja policijskog kodeksa i zakona, te narušavanja njene bezbjednosti.

Iz Foruma Progres je saopšteno da je Jokić podnijela prijavu protiv V.I, koji je, kako su naveli, iznio ozbiljne prijetnje po njenu bezbjednost.

"Prijavljeni službenici su kontaktirali prijavljeno lice, obavijestili ga o samoj prijavi, trenutnoj lokaciji gđe Jokić, odjeći koju na sebi trenutno ima, kao i sadržini razgovora kojeg je imala sa dežurnim inspektorom", navodi se u saopštenju.

U Forumu Progres smatraju da su tim radnjama Jokić narušena osnovna građanska prava, da je prekršen policijski kodeks i zakon od strane policijskih službenika, te da je dodatno ugrožena njena bezbjednost.

"Sigurni smo se da će Uprava policije, nadležni kontrolni organi i tužilaštvo što prije postupiti po ovoj prijavi, da će se sa maksimalnom posvećenošću utvrditi sve činjenice ovog slučaja, kao i da će lica odgovorna za ove radnje snositi adekvatne sankcije. Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da najozbiljnije shvati ovo narušavanje osnovnih prava i jasno kršenje kodeksa policije i ne dozvoli da se ovako nešto ponovo dogodi", kazali su iz LGBT Foruma Progres.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније