Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 07. 2017. 12:18 >> 11:49

NURKOVIĆ -LU ŠAN

CRBC povećava broj radnika na terenu

CRBC planira da značajno poveća broj radnika na terenu ali i mehanizacije i operative kako bi obezbijedili da projekat bude završen u roku, kazao je pedsjednik te kompanije Lu Šan (Lu Shan).

Predsjednik CRBC-ja se danas sastao sa Ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem. Sastanku su prisutvovali i menadžer projekta prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare u Crnoj Gori Hei Šikijang (Hei Shiqiang), kao i vodeći menadžeri projekta iz centrale kompanije u Pekingu.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Nurković je na početku sastanka istakao da "Kina i Crna Gora imaju izvaredne političke odnose i ovaj projekat je približio dvije države, a doprinijeće i daljem unapređenju saradnje".

Ministar je još jedanput naglasio važnost i veličinu projekta za našu državu i u građevinskom, ali i u finansijskom smislu.

"S obzirom da se na početku mandata detaljno upoznao sa izazovima i otvorenim pitanjima u samoj realizaciji, ministar je podvukao da su, zahvaljujući dnevnoj komunikaciji sa menadžmentom projekta u Crnoj Gori, svi potencijalni problemi rešavani u najkraćem roku i na obostrano zadovoljstvo", navodi se u saopštenju.

Predsjednik kompanije CRBC je predočio namjeru da se tokom svoje posjete lično uvjeri u proces realizacije ovog, kako je istakao, i za kompaniju važnog projekta.

Kako je najavio, tokom boravka u Crnoj Gori, imaće radni sastanak sa menadžerima i inžinjerima angažovanim na projektu na kojem će dati dalje instrukcije, a sve u cilju poštovanja rokova i standarda kako je to i ugovoreno.

"Lu Šan je takođe izrazio zadovoljstvo značajno bržom dinamikom izdavanja potrebnih dozvola u proteklih pola godine i zahvalio na dnevnoj komunikaciji na relaciji izvođač radova, upravljača projektom i državnih institucija kao investitora. Predsjednik CRBC je upoznao Nurkovića sa planovima menadžmenta da značajno poveća broj angažovanog kadra na terenu, ali i mehanizacije i operative kako bi obezbijedili da projekat bude završen u roku", saopšteno je.

Sagovornici su se složili da je uspješna realizacija ove dionice svojevrstan test kako za državu kao investitora, tako i za komaniju koja se pozicionira na evropskom tržištu, ali i da već treba razmišljati i razgovarati o mogućnostima nastavka saradnje.

"Nepohodno je razraditi moguće modele buduće saradnje, naročito kada govorimo o finansijskim aranžmanima koji bi bili realni i održivi", istaknuto je na kraju susreta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније