Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 07. 2017. 12:13 >> 11:44

POLICIJA I NBOCG

Registrujte kola na vrijeme

U akciji "Stop neregistrovanim vozilima" izdato 735 prekršajnih naloga i oduzeto 206 pari registarskih tablica, saopšteno je iz Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore (NBOCG). Sa Upravom policije apeluju na vozače da budu savjesni i na vrijeme registruju vozila.

Uprava policije i NBOCG posljednje 3 godine realizuju kampanju "Stop neregistrovanim vozilima".

Kako je saopšteno iz NBOCG, Uprava policije je analitičkim praćenjem stanja u oblasti saobraćaja i poređenjem podataka o broju registrovanih vozila u odnosu na prethodnu godinu, zaključila da je povećan broj neregistrovanih vozila koja učestvuju u saobraćaju a čiji vlasnici nijesu podnijeli zahtjev za registraciju u zakonskom roku.

"Po podacima udruženja 'Nacionalni biro osiguravača Crne Gore', na području Crne Gore se i dalje u saobraćaju upotrebljava veliki broj vozila, iako nijesu registrovana ili im je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole. Naročito u drugoj polovini godine došlo je do povećanja broja saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno od vozila neregistrovano, što je naročito karakteristično za sjeverne opštine", navodi se u saopštenju NBOCG.

Oni podsjećaju da su u cilju sprečavanja učešća u saobraćaju neregistrovanih vozila i vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole, Uprava policije i NBOCG, realizovali kampanju pojačane kontrole saobraćaja na putevima od 19.06. do 03.07.2017. kada ja podijeljeno 20.000 flajera.

"Tokom represivnog dijela kampanje, službenici saobraćajne policije su izdali 735 prekršajnih naloga, podnijeli 46 prekršajnih prijava i oduzeli 206 pari registarskih tablica", saopšteno je iz NBOCG.

Izvršni direktor NBOCG, Boris Šaban kazao je da ta kampanja ima za cilj da građanjima ukaže na važnost registrovanja vozila. Neregistrovana vozila po pravilu nijesu tehnički ispravna a njihova upotreba je čest uzrok saobraćajnih nezgoda.

"Takođe, korisnici ovih vozila ne posjeduju polisu obaveznog osiguranja u saobraćaju za štete pričinjene trećim licima. Ovo znači da oštećena lica, u slučaju štete koju prouzrokuje neosigurano ili vozilo, naknadu štete ostvaruju iz sredstava Garantnog fonda, koji posluje u okviru NBOCG, a osnovan je radi ekonomske zaštite putnika u javnom saobraćaju i trećih oštećenih lica, u slučajevima kada je šteta pričinjena upotrebom neosiguranog prevoznog sredstva. U praksi, sredstva Garantnog fonda se najčešće koriste za naknadu štete oštećenim licima prouzrokovanu upotrebom motornog vozila za koje nije bio zaključen ugovor o obaveznom osiguranju u saobraćaju (polisa osiguranja koja se dobija prilikom registracije vozila)", zaključuje Šaban.

Uprava policije i NBOCG apeluju na sve vozače da budu savjesni i na vrijeme registruju svoja vozila, čime će kažu preduprijediti neželjene posljedice saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom i time zaštititi svoj budžet od eventualnih kazni i trškova sudskih postupaka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније