Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 06. 2013. 18:30 >> 19:01
2

NEZAKONIT PERFORMANS

MANS kažnjen sa 1.500 eura

Komunalna policija danas je izdala naloge kojima se traži da izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović plati kaznu od 150 eura, a da ta nevaldina organizacija uplati još hiljadu i po eura, zbog navodnog kršenja Zakona o putevima, kazao je advokat MANS-a Veselin Radulović.

“Policija iz dana u dan čini sve kako bi pokušala opravdati svoj nezakonit rad, pa nakon jučerašnjeg nezakonitog uručivanja naloga za plaćanje novčanih kazni od po 50 eura za aktiviste MANS-a, danas je Komunalna policija izdala još dva nezakonita naloga zbog navodnog kršenja Zakona o putevima”, kaže se u saopštenju Radulovića.

On je poručio policiji i njenom direktoru Slavku Stojanoviću da, kako je kazao, neosnovane i nezakonite kazne ne mogu prikriti nezakonit rad policije i onih koje je policija pokušala zaštiti hapšenjem aktivista MANS-a.

Radulović je rekao da se na taj način ne može ni obeshrabriti MANS da nastavi, "ono što bi policija morala da radi - da se bori protiv koprupcije i kriminala”.

“Umjesto da saopšti razloge neosnovanog hapšenja, Uprava policije i njen direktor smatraju da će novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 1.950 eura opravdati ono što se opravdati ne može -organizovano i kontinuirano kršenje osnovnih ljudskih prava”, naveo je on.


Prema riječima Radulovića, Savjet za građansku kontrolu rada policije, uputio je danas dopis Upravi policije radi pribavljanja relevantnih informacija o slučaju hapšenja aktivista MANS-a.

“Očekujemo da direktor Uprave policije postupi po zahtjevu Savjeta odmah, kao što je promptno u svojoj prvoj izjavi nakon imenovanja paušalno i neosnovano saopštio da je policija postupala zakonito i najavio da će opet postupiti na isti način”, kazao je on.

On je rekao da su predstavnici MANS-a Savjetu za građansku kontrolu rada policije dostavili i službene zabilješke koje je policija predala sudiji za prekršaje nakon šestočasovnog lišenja slobode i privođenja sudiji.

“Iz tih zabilješki se potvrđuju naši navodi da su aktivisti MANS-a uhapšeni oko 12 sati i 30 minuta, da policija nije saopštila osnov lišenja slobode, niti taj osnov objašnjava u ovim zabilješkama i da je o tome obavijestila sudiju za prekršaje čak tri sata nakon hapšenja”, kaže se usaopštenju Radulovića.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније