Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

16. 07. 2017. 09:11 >> 13:56
10

VODA U SISTEMU

Sanirana cijev u Bečićima

Ekipe Regionalnog vodovoda u saradnji sa budvanskim vodovodom sanirale su kvar na cijevi na Bečićkoj plaži i snabdijevanje je uredno, kazao je direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić. Do kvara je došlo zbog istrošenosti cjevovoda, a ne hidrauličnog udara ili greške, kazao je Jevrić.

Na plaži u Bečićima došlo do pucanja spojnice dvije cijevi Regionalnog vodovoda, a velika količina vode odnijela je dio plaže i napravila veliku materlijalnu štetu. Budva, Kotor i Tivat su bili bez vode.

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić kazao je da je kvar otklonjen i da je postavljanjem spojnica, prenosi TVCG.

On je kazao da su uspjeli da u kratkom roku saniraju kvar i normalizuju rad sistema i omoguće da se u Kotoru i Tivtu ne osjeti problem početkom dana.

Uprkos jakom vjetru, ekipe su radile cijelu noć, istakao je Jevrić.

"Od tri sata ujutru polako smo sistem pustali u funkciju, da ne bi došlo do hidrauličnog udara koji bi mogao napraviti novi kvar na našem ili istemu loklanih vodovodnih preduzeća. U ovom trenutku pritisak u našim cjevovodima je 5.5 bara i već smo počeli sa isporukama vode opštinama Kotor i Tivat, tako da očekujemo da sa početkom radnih aktivnosti, turisti i mještani neće osjetiti nedostatak vode u ta dva grada", kazao je jutros Jevrić.

On je istakao da u Budvi, u kojoj trenutno boravi oko 63 hiljade turista, nije bilo prekida u vodosnabdijevanju.

"Budvi smo bez prestanka isporučivali 260 litara po sekundi, a prije havarije Budva je dobijala 306. Tih 46 sekundnih litara smo preuzimali na odvojku Prijevor i samo je taj dio opštine Budva u visokim kvotama, a ni jaz nije imao vodui otkako smo prekinuli sa isporukom", naveo je Jevrić.

Reporterka TVCG sa lica mjesta javlja da je kvar uspješno saniran nakon što su ekipe budvanskog i Regionalnog vodovoda cijelu noć radile na rješavanju problema.

Na dijelu plaže na kojoj se dogodila havarija danas nema kupača.

"Narod je doživio stres, a jutros nema kupača. Iako je otklonjen kvar, nas zakupce čeka saniranje štete, posebno što se tiče plažnog mobilijara", zakupac plaže na kojoj se dogodila havarija incident, Nenad Stanišić.

On je poručio da sada nema problema i pozvao kupače da se vrate.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније