Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

16. 07. 2017. 19:48 >> 19:34
5

STANJE U 19.30H

Požari ne ugrožavaju ljude i imovinu

Požari na području Kotora, Tivta i Herceg Novog ne ugrožavaju ni imovinu ni ljude, vatra buknula i u Sutomoru, objavljeno je na Vladinom Tviter nalogu. Požare gase i dva Air tractora - objaljeno je u informaciji o stanju do 19.30 sati.

Svi požari su pod kontrolom zahvaljujući vanrednim naporima vatrogasnih timova iz cijele države, Vojske Crne Gore i građana. Ekipe Direktorata za vanredne situacije i službi zaštite opština neprestanu su na terenu gdje koordiniraju aktivnosti na gašenju požara i sanaciji posljedica. 

U Podgorici najteže stanje je u Tuzima gdje je na lokaciji Vranska Gora potencijalno ugroženo nekoliko kuća. Vatrogasne ekipe su na terenu. Očekuje se lokalizacija požara do rane večeri.

Manji požari su na nekoliko lokacija na području Cetinja i Danilovgrada. Nijesu ugroženi ni građani ni kuće.

 

Požar u Bigovi zahvatio je nenaseljeno područje. Gore nisko rastinje i makija. Nijesu ugrožene ni kuće ni građani. Evakuacija nije realna opcija. 

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore pozvao je medije da ne šire paniku i deizinformacije o navodnoj evakuaciji jer je situacija daleko od dramatične.

Pozvali su građane da dojave na telefon 112 svaki, pa i najmanji, požar koji primjete. Na isti broj građani mogu, uz garantovanu anonimnost, prijaviti i sumnje na podmetanje požara.

 

Iz Službe zaštite Glavnog grada apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom i da, ukoliko vide da to neko radi, pozovu Službu na broj 123 ili Upravu policije kako bi se stalo na put paljenu Podgorice.

Iz Vlade je saopšteno da će na narednoj sjednici odlučiti o mjerama stimulisanja crnogorskih vatrogasaca koji danonoćno brane imovinu građana i državne resurse.

Prilog Nemanje Živaljevića, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније