Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

16. 07. 2017. 18:57   >>  21:54 8

NAKON TRI SATA

Požar u Sutomoru pod kontrolom

Pripadnici Službe zaštite spašavanja Bara, Budve i Ulcinja, uspjeli su oko 20.30 da stave pod kontrolu veliki požar koji se od 17.30 rasplamsao na Golom brdu. Vatra je opustošila borovu šumu. Sa po+žarom se i dalje bori preko 20 vozila i 50 vatrogasaca.

U trenucima razbuktavanja požara, načelnik Službe zaštite u Baru Velizar Čađenović kazao je, za TVCG, da je situacija veoma ozbiljna i da je ovo u 2017. najopasniji požar sa kojim se bore barski vatrogasci.

"Povukli smo vozilo iz Virpazara, došle su kolege iz Ulcinja i Budve, borimo da se odbranimo kuće od vatre. Trudimo se i da odbranimo crkvu Svete Petke u Maljeviku", rekao je Čađenović.

Predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić je kazao da prva linija odbrane nalazi na Štrbini, kod kuća Pajkovića, druga na Spičanskom polju, a nadležni se trude da obuzdaju plamen kako se ne bi proširio ka naseljenom dijelu Sutomora.

"Vjetar je izuzetno jak i otežava posao vatrogascima na terenu. Angažovano je 15 vozila, pomaže i Komunalno preduzeće, privatnici...U ovom trenutku se borimo za kuće ispod Golog brda, prema Sutomoru, kako ne bi bile zahvaćene. Ipak, ukoliko vjetar nastavi da duva ovom jačinom ovaj požar može da bude još katastrofalniji", istakao je on.

Prema navodima mještana, plamen je u jednom momentru stigao i na ispod 100 metara od kuća koje su najbliže Golom brdu. 

U pomoć vatrogascima priskočila je i Mornarica VCG.

Na magistralnom putu od Sutomora ka Baru i u pravcu Čanja formirane su kilometarske kolone jer je zbog požara došlo do naglog odlasa kupača sa sutomorske plaže.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније