Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

18. 07. 2017. 13:26   >>  13:01 3

MARKOVIĆ I ŠĆEKIĆ

VMŠ da ostane u Beranama

Premijer Duško Marković i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić ocijenili su da bi sjedište Više medicinske škole trebalo da ostane u Beranama.

 

Premijer Marković je rekao da je Vlada donijela odluku za koju je ovlašćena, uvjerena da je ostanak Više medicinske škole u Beranama u interesu i ovog grada i sjevernog regiona.

Marković je, inače, razgovarao danas u Beranama sa rukovodstvom lokalne samouprave, a na sastanku je izražena apsolutna saglasnost u vezi sa temama daljeg razvoja Berana i saradnje Vlade i Opštine.

I premijer i čelnik Opštine Berane izrazili su zadovoljstvo sastankom ističući potrebu i važnost saradnje u realizaciji projekata čiji su ciljevi razvoj Sjevernog regiona i podizanje životnog standarda i kvaliteta života.

Marković je u tom smislu istakao neophodnost partnerstva Vlade i lokalne uprave naglasivši da to partnerstvo treba da se zasniva na povjerenju i opštim interesima, a ne nužno i na političkoj saglasnosti.

"Prioriteti su zajedništvo, interes države i kvalitet života, a ne lični interesi. Ova opština spremna je na saradnju sa Vladom i ima podršku Vlade za razliku od nekih opština u kojima je opozicija na vlasti koje saradnju ne žele", rekao je premijer Marković.

Premijer je informisao rukovodstvo Opštine Berane sa strateškim prioritetima Vlade koji se odnose na razvoj sjevera naše zemlje rekavši da je Sjeverni region prioritet Vlade.

Marković je u tom kontekstu podsjetio sagovornike da je ovogodišnjim kapitalnim budžetom predviđeno 220 miliona za Sjeverni region i da se na ovaj dio Crne Gore odnosi više infrastrukturnih projekata. Premijer je ponovio ocjenu da Sjeverni region Crne Gore ima veliku šansu za razvoj i dodao da sve opštine sjevera imaju i podršku Vlade i podršku premijera lično.

Šćekić se, kako je saopšteno, zahvalio premijeru i Vladi na dosadašnjoj saradnji rekavši među ostalim da je Berane posjetilo više ministara i da je saradnja sa Vladom već donijela pozitivne rezultate i stvorila dobru osnovu za unapređenje saradnje.

Šćekić je informisao je premijera o slučajevima sporog odziva pojedinih segmenata državne administracije na zahtjeve lokalne uprave što usporava realizaciju projekata i predstavlja biznis barijere.

"Mi smo kao lokalna uprava mnogo usporeni i izgubili smo ogromno vrijeme. Potrebna nam je Vaša pomoć", rekao je predsjednik opštine Berane zahvalivši pri tome predsjedniku Vlade na dosadašnjoj saradnji i na ubrzavanju pojedinih procesa.

Tokom sastanka razmotrene su brojne konkretne teme među kojima lokalna infrastruktura, posebno put ka Rujištima, projekti minihidrocentrale na Gradskom vodovodu, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže i završetak sportske dvorane.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније