Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 07. 2017. 17:35 >> 17:11

OBOSNIK

Vojnike avion odbranio od vatrenog obruča

Pripadnici dobrovoljačkog vatrogasnog društva Krtoli s kolegama iz bokeljskih opština i dobrovoljcima uspjeli su danas da od vatrene stihije spasu dvije crkve u Zabrđu. Dramatično je bilo i na Obosniku. „Er traktor“ MUP-a je u posljednji trenutak ugasio vatru koja je okružila pripadnike VCG koji su branili od vatre repetitore i vojni radar na najvećem vrhu Luštičkog poluostrva.

Kako javlja Radio Tivat, vojnici su ostali bez vode, nakon čega ih je okružila vatra.

Međutim, ubrzo je stigla pomoć. Pripadnik DVD Krtoli Zoran Bogetić stigao je sa cisternom vode, a stigla je i cisterna vode hercegnovske Službe zaštite i spašavanja. U poslednjem trenutku portivpožarni avion je na vatru, koja je zahvatila radar izručio spasonosni tovar vode. U kakvoj opasnosti su bili, svjedoči činjenica da je na području Obosnika velika količina nafte koja koristi za napajanje agregata brojnih TV i radio kuća, kao i raznih institucija.

„Najkritičnije je na skretanju od Zabrđa do puta za Obosnik. Tamo čitav dan dejstvuju avioni, a vatru gasimo bez prestanka da se ne bi primakla kućama Mendegaja“, istakao je za Radio Tivat predsjednik DVD Krtoli, Stefan Kostić. On kaže da se borba sa vatrom vodi na čitavom području Luštice, a posebno prema selima Mardare i Brguli gdje se u gašenje požara uključilo i DVD iz Perasta. Sa vremena na vrijeme vjetar je raspirivao manje požare na području Topliša, u blizini Plavog horizonta i plaže Movida koje su vatrogasci u najkraće vrijeme gasili.

Vatrogasci ističu da je stanje na požarištima mnogo bolje, da je zagađenost vazduha od dima manja i da stanovnici i turisti nemaju razloga za brigu.

Pomoć vatrogascima obezbjeđuju brojne firme i investitori.

Zanimljivo je da su Porto Montenegro i hotel „La roš“ u Tivtu obezbijedili smještaj za devet članova posade ukrajinskog „Antonova“ koji danas polijeće sa tivatskog aerodroma svakih 40-tak minuta.

Smještaj za letačko osoblje ponudila je i Luštica Development. Oni finansiraju nabavku 30 specijalnih čizama za vatrogasce, građevinskih cipela i kačketa. U toku je i nabavka crijeva i mlaznica za DVD Krtoli čiji pripadnici gase požar u Zabrđu. U ovoj kompaniji u toku je prikupljanje donacija da se kupi još specijalnih cipela i 100 majica za DVD Krtoli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније