Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 07. 2017. 10:15 >> 13:46

LOVAČKI SAVEZ CG

Požari u HN nanijeli štetu divljači

Požari koji su zahvatili jedan dio lovišta u hercegnovskoj opštini nanijeli su velike štete divljači i lovstvu, saopšteno je iz Lovačkog saveza Crne Gore.

Iz Lovačkog saveza Crne Gore su kazali da je zbog nedostatka kiše život divljači u svim lovištima znatno otežan.

"U Hercegnovskom lovištu, temparatura vazduha u ovom ljetnom periodu često ima tropski karakter, prelazi 30 i više stepeni, a divljači koje ima u izobilju potrebna je pomoć lovaca", navodi se u Izvještaju o trenutnom stanju divljači i radu u lovištu "Orjen". akao je upravnik lovišta Jovan Radman.

Upravnik lovišta Jovan radman ističe da su lovočuvarska služba i pojedini lovci stalno su na terenu.

"Još ranije oni su očistili izvore, lokve i pojilišta pripremili ih za sušnu sezonu, tako da ovih dana voda redovno se iznosi u pojilišta. U lovište se iznosi i hrana neophodna za divljač u ovakvim vremenskim uslovima i pojavi elementarnih nepogoda suše i požara", navodi se u saopštenju.

Radman je kazao da će šteta koju su lovištima nanijeli požari biti procijenjena nakon njihovog lokalizovanja.

"Vatrena stihija uništila je na tom području staništa divljači, jedan dio divljači je stradao, a jedan migrirao često i u druga lovišta. Na gašenju požara učestvovao je jedan dio naših članova, lovaca, spašavajući ljude, njhovu imovinu i divljač na požarom zahvaćenim područjima", navodi se u saopštenju.

Lovački savez će za humana djela nagraditi sve koji su učestvovali u ovim akcijama. 

"Lovačko društvo 'Orjen' koje je, po Odluci Vlade Crne Gore, korisnik lovišta 'Orjen' u lovištu je izgradilo dosta lovnih objekata koji služe za uzgoj i zaštitu divljači ali i objekata izgrađenih u svrhu druženja lovaca i organizacije rada Lovačkog društva. Takav jedan objekat Lovačko društvo 'Orjen' završava na Dizdarici. To je lovački dom čija površina iznosi 80 m2 i on je izgrađen iz sopstvenih sredstsva, pomoći lovaca i Lovačkog saveza Crne Gore", navodi se u sopštenju Radmana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније