Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

21. 07. 2017. 12:55   >>  15:09 1

POČELA KAMPANJA

"Pruži ruku za život, daruj krv"

Počela je kampanja dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom "Pruži ruku za život, daruj krv". Cilj kampanje, koju organizuju Javni servis (RTCG), Crveni krst Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi, je da motivišu građane da dobrovoljno daruju ovu dragocjenu tečnost.

Naša medijska kuća, Zavod za transfuziju krvi Crne Gore i Crveni krst Crne Gore pokrenuli su zajdeničku kampanju "Pruži ruku za život. Daruj krv". Cilj kampanje je da se uključi što veći broj dobrovoljnih davalaca.

Kampanja počinje danas i trajaće godinu dana. Nije slučajno što je započeta u ljetnjem periodu. Iz Zavoda za transfuziju krvi kažu, da je broj davalaca u tim mjesecima smanjen, a potreba za krvnim jedinicama povećana.

Direktorica Zavoda, Gordana Rašović, kaže da je procenat dobrovoljnog davalaštva u našoj zemlji 2,8 odsto, dok su preporuke Svjetske zdravstvene organizacije da se taj broj poveća na četiri odsto, kako bismo imali sigurne zalihe krvi.

"Prioritetna djelatnost Zavoda je obezbjeđivanja dovoljnih količina sigurne krvi za potrebe svih pacijenata", rekla je Rašović.

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak, saopštila je da će se informisanje i motivisanje građana da se uključe u akciju dobrovoljnog davalaštva sprovoditi kroz promotivne aktivnosti i događaje.

Pripremljeni su spotovi, u kojima učestvuju brojne poznate ličnosti. Glavni promoter kampanje je ministar sporta Nikola Janović.

"Ja sam kao i sportista učestvovao u ovim akcijama, jer krv ne može da se kupi", rekao je Janović, i istakao da se nada da će ovo biti jedna od najuspjesnijih kampanja.

Nakon brojnih i uspješnih društveno odgovornih projekata, naša medijska kuća, podržala je i kampanju "Pruži ruku za život. Daj krv".

Rukovodilac marketinga u Javnom servisu, Vanja Šipovac, kazala je da bi svi mediji trebalo da se uključe u akciju, podsjećajući da je RTCG okrenut segmentu društvene odgovornosti.

Tokom prvih šest mjeseci ove godine, u našoj zemlji, 45 odsto krvi donirali su nenamjenski davaoci, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu, međutim, porodični davaoci i dalje imaju primat.

Jedan od ciljeva kampanje, kažu iz Zavoda, je iskorijenjavanje, namjenskog-porodičnog davalaštva, kojim se krv ne obezbjeđuje kontinuirano.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније