Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

21. 07. 2017. 14:31   >>  14:03

POTPISAN MEMORANDUM

Bemaks stipendira 20 studenata

Kompanija Bemaks stipendiraće 20 studenata treće godine osnovnih i specijalističkih studija Građevinskog fakulteta, u narednoj akademskoj godini.

 

Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić i izvršni direktor BEMAX-a Veselin Kovačević potpisali su danas Memorandum o razumijevanju u obrazovnoj saradnji.

Kroz program stipendiranja, kompanija Bemaks će pružiti podršku za 20 studenata treće godine osnovnih i specijalističkih studija 
Program stipendiranja će se nastaviti i u narednim akademskim godinama.

Vojvodić je tom prilikom iskazala zadovoljstvo zbog društveno–korisnog gesta kompanije Bemaks kao početka partnerstva koje će se nastaviti potpisivanjem ugovora u septembru, na osnovu kojeg će Bemaks biti nastavna baza Građevinskom i Arhitektonskom fakultetu.

"Čitavoj društvenoj i privrednoj zajednici pokazujemo primjer onoga što je u Evropi i na prostoru visokog obrazovanja danas diktat kvaliteta“, ocijenila je Vojvodić.

Ona je dodala da je ovaj vid saradnje konkretan podstrek najboljim studentima i Univerzitetu da realizuje evropski kredibilne diplome kroz uvođenje delikatne prakse u reformisane kurikulume.

"Mi i ovim gestom branimo reformu i realizaciju naših reformi koje ne smiju biti samo na papiru niti puka floskula. Mi ovih dana ili mjeseci branimo reforme, Univerzitet Crne Gore, u njihovoj realizaciji u skladu sa evropskim standardima, odgovornošću za kredibilnu evropsku diplomu, od Vlade kao osnivača, nažalost", kazala je Vojvodić.

Rukovodilac Karijernog centra Univerziteta Crne Gore Uglješa Janković je rekao da je podrška Bemajksa došla u pravom trenutku, kada se na Univerzitetu Crne Gore nastoji stvoriti ambijent za nastavnički kadar i studente koji bi išao u pravcu povezivanja sa tržištem i privredom.

Izvršni direktor Bemaksa, Veselin Kovačević, rekao je da će njegova kompanija "zdušno podržati incijativu da se pored teorijske nastave uvede i evropska praksa i praktični dio nastave".

"Smatramo da studenti imaju šta da vide i implementiraju kroz edukaciju, i praktično i teorijski i da će to upotpuniti njihova znanja“, kazao je Kovačević.

On je dodao da studenti sada imaju jedinstvenu priliku za praktično znanje, imajući u vidu velike i značajne građevinske projekte, među kojima je i autoput Bar-Boljare. Kroz praksu, smatra on, lakše će spoznati svoje mjesto u društvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније