Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

21. 07. 2017. 20:17   >>  19:49 4

PREDSJEDNIKU ODBORA

Uslovna kazna zbog spomenika Račiču

Predsjednik Odbora za podizanje spomen obilježja Puniši Račiću, Milosav Miško Dukić postigao je sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Beranama Sporazum o priznanju krivice, i time izbjegao dalje krivično gonjenje zbog bespravnog podizanja ovog spomenika, koje mu je izvjesno prijetilo.

On je kažnjen šest mjeseci zatvora, uslovno na dvije godine, prenosi portal Vijesti.

"Ja sam svu krivicu preuzeo na sebe, iako nas je u Odboru bilo sedam članova. Ne želim da iko drugi bude kažnjen“, rekao je Dukić.

Spomenik poslaniku Srpske radikalne stranke u kraljevini SHS Puniši Račiću, koji je 1928. godine u skupštini ubio tri poslanika Hrvatske seljačke stranke, podignut je u selu Slatina kod Andrijevice na Petrovdan, 12. jula.

Spomen ploča je skinuta samo šest dana kasnije nakon pritiska javnosti i protesne note koju je crnogorskim vlastima uputilo Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније