Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

22. 07. 2017. 16:01 >> 15:37
9

NAJGORE U PG I HN

Požari uglavnom pod kontrolom

Požari na području Danilovgrada i Cetinja i Herceg Novog su pod kontrolom, dok je u Baru aktivan požar većih razmjera između Poare i Gorane, ali nije ugroženo stanovništvo, niti objekti, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a. U podgoričkim Goljemadima vatra se širi prema kućama, a slična sitacija je u Tićima na području Herceg Novog.

 

U Podgorici gori u mjestima  Vladinama i Goljemadima, gdje se širi i prema kućama.  U Danilovgradu gori u Zagaraču, ali je vatra pod kontrolom.

Na području Cetinja su aktivni požari u  Lastvi Čevskoj, na Donjoj Markovini i u Cucama.

"Požari su trenutno pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo. Ekipe dežuraju u Lastvi Čevskoj i na Donjoj Markovini", istakli su iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

U Herceg Novom gori na Konjevićima, ali je situacija pod kontrolom.

"Požar u Konjevićima je pod kontrolom. Ponovo gori u Maltama, ali trenutno nije ugroženo stanovništvo i objekti. Požari u mjestima Tići, Zabrđe i Mendegaja su i dalje aktivni i blizu su kućama. Ekipe su na terenu. Vidi se dim od Ponte Vesti ka Zlatnoj Valu. Taj teren je nepristupačan, ekipe su poslate", istakli su iz Direktorata.

Iz Direktorata su naglasili da ukrajinski avion "Antonov" gasi od devet sati na Luštici, švajcarski helikopter "Super Puma" od osam dejstvuje na Solilima, Tićićima i Begovićima, a dva izraelska "Air Tractora" intervenišu u Danilovgradu.

Bugarski Mi-17 je gasio Danilovgradu, a nakon 14 sati i 30 minuta krenuli su da gase požar u Goljemadima, dok su dva aviona našeg MUP-a u pripravnosti i gasiće tamo gdje se ukaže najveća potreba.

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније