Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

22. 07. 2017. 16:55 >> 16:27
5

DUG 460 METARA

Probijen tunel prema Njegušima

Tunel između Čekanja i Bukovice, u dužini od 460 metara, na trasi puta koji se rekonstruiše od Cetinja prema Njegušima, danas je probijen.

"Svjedoci smo da je teritorija prijestonice Cetinje, u dijelu rekonstrukcije putne infrastrukture, najveće gradilište u Crnoj Gori. Nesumnjivo, period iza nas, obilježile su rekonstrukcije putnih pravaca prema Podgorici, Budvi a kao sto vidite, predano radimo i na rekonstrukciji regionalnog puta prema Njegusima", kazao je gradonačelnik Cetinja bogdanovic cetinje Aleksandar Bogdanović.

On je istakao da je riječ je o trenutno najvećem projektu rekonstrukcije magistralnog odnosno regionalnog puta u Crnoj Gori koji je vrijedan gotovo 10 miliona eura.

"Rekonstrukcijom ovog puta obezbjedićemo dinamičniji razvoj Njeguša, valorizaciju veoma izdašnih poljoprivrednih potencijala Katunske nahije, ali i kreirati uslove za stvaranje nove vrijednosti, a sam tim i novih radnih mjesta na ovom podneblju",naglasio je Bogdanović.

Gradonačelnik Cetinja saopštio je da će lokalna uprava i u narednom periodu vrlo posvećeno realizovati aktivnosti na razvoju ruralnog područja njene teritorije.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača kazao je da će rekonstrukcijom puta on biti skraćen za tri ipo kilometra i da će biti širok gotovo sedam metara, što će omogućiti znatno bržu i bezbjedniju saobraćajnu vezu izmedju Cetinja i Njeguša.

"Nakon probijanja tunela predstoje ozbiljni radovi u njemu i nadam se da ćemo uporedo, radove i u tunelu i na putu završiti u zadatom roku, a to bi trebalo da bude do sredine novembra, čime ćemo građanima Cetinja i Crne Gore predati na upotrebu jedan odličan i atraktivan put", kazao je Parača, naglasivši da Direkcija za saobraćaj zajedno sa Prijestonicom pokušava doći do izvođača i za nastavak ovog puta - od Krstca do Ivanovih korita, čija je dužina deset kilometara, a projektovana vrijednost radova oko četiri miliona eura.

On je saopštio da je tenderska procedura pri kraju i da bi trebalo od septembra krenuti sa radovima i prema Lovćenu.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније