Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 06. 2013. 17:40 >> 17:40

ZBOG NAPLATE

Umalo tuča na ulazu u NP Lovćen

Danas je umalo došlo do fizičkog obračuna između mještana i radnika Nacionalnog parka Lovćen, kada su pokušali da naplate ulaz putnici jednog vozila stranih registarskih tablica, nakon čega je uslijedila burna reakcija mještana podlovćenskih sela koji su, vidno revoltirani, insistirali da se ulaz ne plati.

Sukob mještana koji imaju imanja u Nacionalnom parku Lovćen i uprave tog parka povono je aktuelizovan danas, jer su predstavnici mještana Njeguša, Bjeloša i Bajica spriječili pokušaj naplate ulaska u NP Lovćen, utemeljen  na odluci Upravnog odbora tog javnog preduzeća koji je na sjednici od 20.juna konstatovao da NP Lovćen ima pravo da vrši naplatu ulaznica na ulaznim punktovima, uprkos donijetim rješenjima Direkcije za saobraćaj.

Iako je u jednom momentu postojala opasnost da dođe i do incidenta to se nije dogodilo, a prema najavama mještana protiv dva radnika nacionalnog parka Lovćen koji su danas vršili naplatu biće podnešene krivične prijave.

Mještani Njeguša,Bajica i Bjeloša ponovo su danas onemogućili ponovni početak naplate ulaznica u Nacionalni park "Lovćen", a njihov predstavnik Dragan Čavor je rekao da ovaj potez uprave nacionalnog parka predstavlja kršenje zakona. Čavor je ukazao da se uprava Nacionalnog parka oglušila o sve zakonske norme i ranije donešene odluke koje su bile u korist mještana i pojasnio da su oni tražili i mišljenje glavnog saobraćajnog inspektora, koje će javnosti predočiti narednih dana.
 
“Moćnici u Nacionalnom parku, na čelu sa Radom Gregovićem koji je činio sve mimo zakona, sad su došli na Lovćen. Jednostavno, za toga čovjeka i za institucije u kojima je ne postoji zakon, a ovo je nepoštovanje zakona“, kaže Čavor, dodajući da je preko trideset raznoraznih inspekcija proteklih dana bilo na Lovćenu i da će se svi mještani uklopiti u zakonski okvir ali da isto to predlažu i NP Lovćen,da poštuje zakon i da se drži zakona.
 

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније