Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

23. 07. 2017. 14:37   >>  14:16 3

HRA TRAŽI

Otvoriti za javnost sjednicu o žalbi Martinovića

Izvršna direktorica Akcije za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc Prelević zatražila je od Ustavnog suda da sjednicu na kojoj će biti raspravljano o ustavnoj žalbi u predmetu Milorada Martinovića, otvori za javnosti.

Gorjanc Prelević je, u pismu predsjedniku Ustavnog suda Dragoljubu Draškoviću, podsjetila da je u ime Martinovića 28. aprila podnijela ustavnu žalbu zbog nedjelotvorne istrage policijske torture.

Ona je zamolila Draškovića da, imajući u vidu veliku pažnju javnosti koju je taj slučaj izazvao i u cilju omogućavanja praćenja primjene međunarodnih standarda u Crnoj Gori u oblasti apsolutne zabrane torture, predstavnicima HRA omogućite prisustvo javnom dijelu sjednice svih sudija Ustavnog suda, koja je zakazana za utorak..

Gorjanc Prelević je podsjetila da će na toj sjednici biti raspravljano o žalbi, u skladu sa članom četiri, st. 1 i 2 i čl. 45, st. 1 Zakona o Ustavnom sudu i članovima 7 i 29 Poslovnika Ustavnog suda.

"Imajući u vidu značaj ovog slučaja, koji je opravdano uznemirio javnost, za razvoj prakse Ustavnog suda, smatramo da su se ispunili uslovi propisani Zakonom o Ustavnom sudu u pogledu održavanja javne rasprave u ovom slučaju", navela je Gorjanc Prelević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније