Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 06. 2013. 18:14   >>  18:15

ODLUČENO NA SO

Olakšice investitorima na Žabljaku

Odbornici SO Žabljak, na današnjoj sjednici, usvojili su odluka koja predviđa olakšice za plaćanje komunalnog opremanja građevinskog zemljišta za sve investitore kroz smanjeno gotovinsko učešće i produžetak roka otplate, ali bez oslobađanja dijela komunalija za luksuzne hotele.

U raspravi o naknadama za komunalno opremanje građevinskog zemljišta odbornici opozicije su bili protiv davanja olakšica, u vidu oslobađanja od dijela komunalija, investitorima za hotele sa četiri i pet zvjezdica, a odbornik SNP-a, Radule Bulić je predložio da umjesto davanja olakšica hotelijerima Skupština uputi Zaključak Ministarstvu turizma da se hotelima koji rade i po dvadeset godina, a još Opštini nijesu uplatili ni cent komunalija oduzmu privremena odobrenja za rad.

Glasovima vladajuće koalicije (DPS, SDP) skupština je usvojila odluku o lokalnim, administrativnim taksama za koje su odbornici opozicije kazali da su nerealno povećane, čak u pojedinim stavkama preko 200 odsto.

Skupština je donijela odluku o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću "Komunalno i vodovod" Žabljak, što je bila zakonska obaveza objasnio je direktor preduzeća Radenko Radulović.

Odbornik SNP-a, Milanko Ćetković, kazao je da je preimenovanje Komunalnog preduzeća u Društvo sa ograničenom odgovornošću korak unazad i za preduzeće i za zaposlene.

"Preduzeće ovom odlukom nije depolitizovano, a u upravljačkim strukturama nema predstavnika radnika. Takođe ovom odlukom nije zaštićen ni interes Opštine kao osnivača posebno imajući u vidu najavu da će to preduzeće u budućnosti biti privatizovano", ocijenio je Ćetković.

 

Takođe, jednoglasno je usvojeno idejno rješenje Grba opštine Žabljak, rad likovne umjetnice Dušice Ivetić, koje na najbolji način simbolizuje prirodne, geografske i istorijske osobenosti opštine Žabljak, obrazložio je predlagač.

Grb opštine Žabljak je srebrni štit sa Bobotovim kukom, četinarskom šumom i Crnim jezerom u sredini, a čuvari štita krilati konji, kao inspiracija na durmitorsku legendu o krilatom konju Jabučilu.

Obrazlažući svoj izvještaj o radu predsjednik Opštine, Isailo Šljivančanin kazao je da je lokalna uprava radila dobro u za naredni period predsjednik je najavio pojačanu štednju, pojačanu naplatu prihoda i dalje kadrovsko jačanje lokalne uprave. Izvještaj o radu predsjednika Opštine podržali su odbornici vladajuće koalicije. Skupština je usvojila i izvještaj o radu Komunalnog preduzeća i Turističke organizacije Žabljak.


Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније