Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 07. 2017. 09:50 >> 09:27
1

DOKTORI MEDICINE HRAPOVIĆU

O VMŠ da odluči akademska zajednica

Odluku o organizaciji studijskog programa na Visokoj medicinskoj školi u Beranama treba prepustiti stručnoj i akademskoj zajednici, a iz procesa odlučivanja treba odstraniti sve političke subjekte ako se želimo nazivati demokratskim društvom, navodi se u otvorenom pismu Sindikata doktora medicine ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću.

Povodom saopštenja Ministarstva zdravlja u vezi studijskog programa Visoke medicinske škole u Beranama otvoreno pismu ministru uputio je Sindikat doktora medicine u kojem ga obavještavaju  kako su kazali da "zdravstvenim radnicima nije potrebna demagoška zaštita već dobronamjeran i kompetentan Ministar".

"Takodje, ne možemo da ne primijetimo dozu neiskrenosti i drskosti u Vašem saopštenju ako se sjetimo da ste, ne tako davno, suspendovali rad Ljekarske komore Crne Gore. Sada Vaš uvaženi kolega, po istom modelu 'štiti' Visoku medicinsku školu u Beranama prijeteći pri tom da suspenduje rad cijelog Univerziteta CG", navodi se u saopštenju.

Oni ocjenjuju da ministar kako su kazali ignoriše činjenicu da nema zdravstva bez ljekara i nema škola bez profesora što ga je kao navode i dovelo u otvoreni sukob i sa jednima i sa drugima.

"Sindikat doktora ne podržava princip rada koji je zasnovan na otvorenom nasilju prema institucijama i organizacijama koje u svakom društvu moraju imati autonomiju u radu. Jasno stavljate do znanja i akademskoj zajednici i nama zdravstvenim radnicima da Vaš metod rada zahtijeva samo poslušnost", kazali su.

Oni smatraju da je crnogorskom zdravstvu potreban veći broj edukovanih, zadovoljnih i dobro plaćenih zdravstvenih radnika, a kako su kazali manji broj preplaćenih javnih funkcionera, direktora direktorata, njihovih zamjenika, savjetnika, šefova kabineta, PR lica i ostale suvišne i besposlene partijske administracije.

"Što se studijskog programa Visoke medicinske škole u Beranama tiče, stava smo da odluku o organizaciji, kako ovog tako i svakog drugog studijskog programa, treba prepustiti stručnoj i akademskoj zajednici, te da iz procesa odlučivanja trebaju biti odstranjeni svi politički subjekti ako se želimo nazivati demokratskim društvom", kazali su doktori medicine.

Doktori medicine su uputili podršku Udruženju medicinskih sestara "o čijim se potrebama odlučuje i koje se u ovom procesu trebaju uvažavat".

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније