Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

24. 07. 2017. 12:50 >> 12:23
1

HUMANA AKCIJA

Renovirali dom Beća Došljaka

Kompanije "Boje i lakovi Kameleon" i "Maxima" renovirali su u humanitarnoj akciji „Osmijehom oboji dom“ dom dječijeg pjesnika Slobodana Beća Došjlaka iz Podgorice.

 

„Tih 65 eura mjesečno koliko primam nije dovoljno nizašto. Često sam razmišljao da podmladim ovu moju staricu baraku, ali kako... sa čim? Zajedno smo starali ona i ja. Ne bih znao da vam kažem ko se u ovim godinama bolje drži“, kazao je Bećo, saopšteno je iz kompanije "Boje i lakovi Kameleon".

 

Oni su podsjetili da su nedavno građani skupili novac i platili dug za struju pjesnika, koji je četiri godine živio i pisao pod svijećom.

„Kada smo krenuli sa akcijom `Osmijehom oboji dom 2017.` jedan od prioriteta bio je da i našem Beću adaptiramo kuću u kojoj živi i stvara. Kao društveno odgovorna firma koja posluje na Zabjelu i kao Zabjelčani smatrali smo našom obavezom da pomognemo čovjeku koji je svojim stihovima uljepšao djetinjstvo mnogih generacija. I sad kad je posao završen možemo sa velikim zadovoljstvom reći da je prava sreća raditi za Beća“, kazali su iz "Boja i lakova Kameleon".

 Majstori su prvo postavili demit fasadu, zatim sanirali oštećenja na prilično dotrajalim zidovima. Nakon toga uređeno je dvorište, ofarbana stolarija i bravarija. Pristupilo se sređivanju unutrašnjosti kuće. Postavljena je keramika u kupatilu, nova pvc stolarija, zidovi pripremljeni za gletovanje i krečenje, vrata ofarbana...

„Kada su mi iz Kameleona kazali da će adaptirati kuću, obradovao sam se, ali sam znao da to neće biti lak posao. Trudio sam se da koliko mogu pomognem majstorima. Nedelju dana su radili i zaista se potrudili. Sad sve izgleda prelijepo. Čak sam od prijatelja Darka na poklon dobio i klimu. Hvala svima“, kazao je Bećo  naglasivši da će se u novoj zbirci pjesama naćinekoliko strofa za sve ljude velikog srca koji su mu pomogli. 

 

"Društveno odgovorna akcija`Osmijehom oboji dom 2017.` u sklopu koje će biti adaptirano deset domova osoba koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe se nastavlja. Stigli smo na polovinu posla. U narednom periodu nastavljamo sa akcijom koja se realizuje u saradnji i uz podršku kompanije `Maxima` iz Lučana. Planirano je da čitav proces bude završen do novembra. U adaptaciji doma pjesnika Beća Došljaka imali smo značajnu pomoć od prijatelja iz firmi Alfa sistem koji su poklonili i ugradili klimu našem Beću i Finish Montenegro koji su donirali gipsane table i prateći materijal", naglasili su iz "Kameleona."

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније