Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

24. 07. 2017. 17:49 >> 17:21

APEL SPUCG

Riješiti nesporazum u interesu studenata

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) apelovao je na UCG i Ministarstvo prosvjete da aktuelni problem u vezi sa upisom na Visoku medicinsku školu (VMŠ) u Beranama riješe na partnerskim osnovama, kako ne bi ispaštali studenti.

U saopštenju Izvršnog odbora SPUCG navodi se da su u tom tijelu zabrinuti zbog urušavanja ugleda akademske i studentske zajednice. 

“Prepiska Ministarstva prosvjete i UCG ne donosi dobro ni studentima koji treba da se upišu, niti onima koji već studiraju. Posebno zabrinjava to što će ova situacija trajno narušiti odnose institucija i organa od čije saradnje zavisi dobrobit preko 20 hiljada studenata”, kaže se u saopštenju. 

SPUCG je apelovao da obje strane istinski povuku konkretne poteze koji će suštinski doprinijeti unaprijeđenju položaja studenata. 

“U tom smislu, pozivamo i UCG i Ministarstvo prosvjete da se aktuelnom problemu pristupi na partnerskim osnovama, kako ne bi ispaštali studenti, jer je tako na gubitku i UCG i država Crna Gora”, navodi se u saopštenju. 

Iz SPUCG su ukazali da je vrlo moguće da potencijalno odlični budući studenti VMŠ odustaju od studija zbog neizvjesnosti upisa na VMŠ, bilo u Beranama ili Podgorici. 

Oni su još jednom apelovali na sve strane da pokušaju da nađu zajednički jezik i izbjegnu situaciju da potencijalni brucoši ostanu uskraćeni za obrazovanje i da se izbjegne prevazilaženje situacije putem medijskih prepucavanja.

"SPUCG ostaje pri stavovima koje smo iznijeli na nivou nadležnih organa, sa tim sto izražava želju i ukazuje na potrebu za dogovorom i rješenjem kojim će se naći izlaz iz postojeće situacije", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, predstavnici SPUCG su, na današnjoj sjednici Senata saopštili da žale zbog ostavke predsjednika Upravnog odbora, Duška Bjelice, jer je bilo mnogo važnih odluka za studente, a koje su imale podršku Upravnog odbora i koje su unaprijedile položaj studenata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније