Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

25. 07. 2017. 11:10   >>  11:38 7

ODBOR PODRŽAO

U vojsku dobrovoljno od 2019.

Skupštinski Odbor za bezbjednost jednoglasno je podržao Predlog zakona o vojsci, kojim je između ostalog, predviđeno dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.


Ministar odbrane Predrag Bošković saopštio je da je dobrovoljno služenje vojnog roka predviđeno u trajanju od šest mjeseci.

"Po prvi put je propisano dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, u trajanju do šest mjeseci na osnovu javnog oglasa", kazao je Bošković.

Državni sekretar u Ministarstvu Slobodan Filipović kazao je da očekuju uvođenje vojnog roka od 2019.

"To je dobar potencijal za kasniji prijem vojnika po ugovoru", kazao je Filipović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније