Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

25. 07. 2017. 17:30   >>  20:20 9

VIŠESATNA KAŠNJENJA

Ptica udarila u avion MA, hitno prizemljen

Avion Montenegro Airlinesa "Ebraer 195", koji je trebao da leti iz Tivta za Moskvu, vanredno je prizemljen sinoć nakon što je ptica udarila u njegov lijevi motor.

"Letačka posada Montenegro Airlinesa(MA) je postupila po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama, prilikom čega je od kontrole leta zatraženo slijetanje na matični aerodrom Podgorica kako bi se uradila odgovarajuća kontrola. Nakon slijetanja, izvršena je kontrola i procjena oštećenja od strane kompanijskog licenciranog tehničkog osoblja. Kako je odmah bilo jasno da će procedura sanacije oštećenja potrajati, svi putnici su smješteni u hotel i jutros, u ranim jutarnjim časovima prebačeni drugim avionom Montenegro Airlinesa na odredište", saopšteno je iz te kompanije.

Kako su istakli, udar ptice je uobičajeni problem, koji se često dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u toj vrsti posla.

Višesatna kašnjenja 

"Sinoćnje neplanirano povlačenje ovog vazduhoplova iz saobraćaja, odnosno preraspodjela saobraćaja za danas sa pet na četiri operativna vazduhoplova, je prouzrokovala višesatna kašnjenja na linijama za Ljubljanu, Dizeldorf i Moskvu iz Podgorice i nazad, kao i za Beograd i Moskvu iz Tivta i nazad, zbog čega se izvinjavamo našim cijenjenim putnicima. Svi putnici su adekvatno zbrinuti, pri čemu nijedan let nije otkazan, osim što je dio putnika sa leta iz Podgorice za Dizeldorf otputovao danas sa našim kod šer partnerima, dok je dio putnika prebačen na sjutrašnji let Montenegro Airlinesa za Njemačku, što je takođe uobičajeno u avio-saobraćaju", kazali su iz MA.

Objasnili su da njihov sektor održavanja preduzima sve neophodne radnje kako bi se avion u najkraćem mogućem roku vratio u saobraćaj.

"Sjutrašnji saobraćaj će u potpunosti biti realizovan sa četiri operativna aviona. Koristimo priliku, da povodom blokade računa kompanije od strane `Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd`, informišemo javnost da je račun kompanije odblokiran, kao i da je definisanje rokova i načina otplate duga u toku. U periodu blokade kompanija nije pretrpjela štetu", poručili su iz MA.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније