Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 07. 2017. 13:32 >> 13:03

MLADIM MATEMATIČARIMA

Šehović: Društvo vas mora podržati

Vaša je privilegija što ste na olimpijadama imali priliku da odmjerite znanje sa najboljima i postignete zavidan uspjeh, a naša što vas imamo. Zato djeci poput vas moramo pokloniti posebnu pažnju i podršku", poručio je ministar prosvjete Damir šehović učesnicima Balkanske matematičke olimpijade, Juniorske balkanske matematičke olimpijade i Međunarodne matematičke olimpijade.

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora, ministar je sa đacima razgovarao o iskustvu na takmičenjima i tokom školovanja i tom prilikom im uručio nagrade.

Učesnici ovih takmičenja bili su: Ognjen Đuković, Marija Došljak, Vladimir Bošković, Majda Šukurica, Nina Mitrović, Nikola Raičević, Kosta Vukićević, Nikola Popović i Matija Delić.

Na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi Kosta Vukićević i Matija Delić osvojili su bronzanu medalju, na Balkanskoj olimpijadi Nikola Raičević osvojio je srebrnu i Nina Mitrović bronzanu, a na Međunarodnoj Nikola Raičević osvojio je bronzu, dok su Ognjen Đuković i Vladimir Bošković dobili pohvalu.

Tokom susreta konstatovano je da je značajno što su učesnici olimpijada iz pet crnogorskih opština, s obzirom na to da je prioritet Ministarstva ujednačen kvalitet školovanja u svim obrazovnim ustanovama u našoj zemlji.

"Ministar je poručio da je obrazovna reforma koja je u toku, dijelom fokusirana upravo na davanje mogućnosti gimnazijalcima da se profilišu u onim oblastima za koje imaju afiniteta, te je upravo to razlog ponovnog uvođenja specijalističkih gimnazija. Takođe, Fondom za kvalitet i talente podržavaće se najuspješniji profesori i učenici", navodi se u saopštenju ministarstva.

"Vaša je privilegija što ste na olimpijadama imali priliku da odmjerite znanje sa najboljima i postignete zavidan uspjeh, a naša što vas imamo. Zato djeci poput vas moramo pokloniti posebnu pažnju i podršku", poručio je ministar đacima.

On je dodao "ohrabrivaćemo na sve moguće načine i druge mlade ljude da krenu vašim stopama, i Reformom ćemo takvo opredjeljenje maksimalno podržati".

Mladi matematičar Nikola Raičević istakao da su "ovakva dešavanja značajna jer pokazuju da naš napor nije ostao nezapažen".

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj olimpijadi učestvovalo je preko 600 takmičara, što ga čini jednim od najvećih u svijetu, dok je na Balkasnskoj olimpijadi bilo preko 100 učesnika. Svi crnogorski takmičari dobili su poklon – knjigu od Ministarstva i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, dok su oni koji su osvojili neko od prva tri mjesta od Ministarstva dobili i novčanu nagradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније