Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 07. 2017. 13:50   >>  13:22

MARKOVIĆ PETNJIČANIMA

Prva dionica puta do Berana za 3 mjeseca

Kvalitet života građana Petnjice se svakodnevno poboljšava, što govori i to da opština nije samo deklarativno formirana već da ostvaruje svoj cilj – sadržajniji i bolji život stanovnika ovog kraja, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković tokom sastanka sa čelnicima Opštine Petnjica.

Povodom Dana opštine Petnjica Marković je razgovarao sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem, predsjednikom Skupštine opštine Erolom Muratovićem i potpredsjednikom Opštine Muslijom Kalićem. 

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, čestitajući praznik rukovodstvu i građanima, Marković je istakao da se u Petnjici prepoznaju nove prilike i mogućnosti za veći nivo društvene i razvojne kohezije.

"Premijer je iskazao zadovoljstvo što su nakon njegove posjete ovoj opštini počeli radovi na prvoj dionici puta Berane Petnjica i istakao da je važno da budu završeni do kraja oktobra. Takođe, komentarišući potrebu za daljim poboljšanjem putne infrastrukture, predsjednik Marković je istakao da podržava aktivnosti koje treba da dovedu do izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju lokalnog puta od mjesta Bioče do Petnjice", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, zahvaliviši predsjedniku Markoviću na ličnoj posvećenosti poboljšanju situacije u Petnjici i ističući dobru saradnju sa resornim ministarstvima, čelnici Opštine su ukazali na potrebu donošenja prostorno-planske dokumentacije.

"Takođe, Agović je rekao da su posvećeni poljoprivredi i dodao da očekuje da formiranje Agro biznis centra dodatno stimuliše i pomogne poljoprivrednike", kazali su.

Formiranje organizacionih jedinica državnih organa – Fonda PIO, Uprave za nekretnine, Poreske uprave i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je ocijenjeno kao izuzetno važno da dalje unepređenje usluga i kvaliteta života građana.

"Dogovoreno je da se intenziviraju aktivnosti na što skorijem otvaranju podstanice za hitnu pomoć koja bi obezbijedila 24-časovnu medicinsku zaštitu stanovništvu", saopšteno je.

Iz kabineta premijera navode da je na razgovarano i o napretku izgradnje vodovoda za koji je opredijeljeno oko 145.000 eura, istaknuti projekti vezani za obezbjeđenje sportske infrastrukture a pozitivnim su ocijenjeni i projekti vezano za valorizaciju Radmanske klisure i Stare džamije a kao su kazali na sastanku je bilo riječi i o potrebi dodatne pažnje za mlade i studente.

"Predsjednik Marković je naglasio da će razvojni projekti u ovoj ali i drugim opštinama na sjeveru imati njegovu ličnu i podršku Vlade Crne Gore, a sagovornici su se saglasili da lokalne samouprave moraju biti agilnije u privlačenju stranih investicija koje treba da obezbijede novi kvalitet, znanje i nova radna mjesta", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније