Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

27. 07. 2017. 08:00   >>  07:33 5

KOVAČEVIĆ PODNIJELA PRIJAVU

Tereti Radonjića za lažno prijavljivanje

Bivša ministarka rada i socijalnog staranja i aktuelna direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević podnijela je prijavu protiv predsjednika podgoričkog Gradskog odbora Demosa Gorana Radonjića zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje, piše današnja Pobjeda.

Kovačević je u prijavi, koju podnosi Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, kategorična da ju je Radonjić optužio za zloupotrebe, iako je znao da nije počinila krivično djelo.

Radonjić je 8. juna protiv Zorice Kovačević i gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića podnio prijavu Specijalnom tužilaštvu zbog navodne zloupotrebe položaja prilikom izgradnje i podjele stanova u zgradi za penzionere.

Optužio ih je i da su investitoru Kroling d.o.o. Danilovgrad omogućili da nezakonito pribavi veliku materijalnu korist. Specijalna tužiteljka Tatjana Žižić formirala je predmet i pokrenula izviđaj, a nakon mjesec odbacila je Radonjićeve optužbe kao neosnovane, jer nije bilo ni jednog dokaza koji bi ukazao na sumnju da su Kovačević i Stijepović počinili krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

Direktorica Kliničkog centra već tada je najavila podnošenje prijave protiv Radonjića zbog, kako je istakla, lažnih i tendencioznih optužbi na njen račun.

U prijavi koji je podnio zastupnik Zorice Kovačević, advokat Vladan Đuranović, u koju je Pobjeda imala uvid, navodi se da je Radonjić "bio potpuno svjestan da bivša ministarka rada nije počinila bilo kakvo krivično djelo".

"Krivičnu prijavu je podnio iz političkih razloga, samo da Zorici Kovačević nanese štetu i ocrni je u javnosti, predstavljajući je kao osobu koja vrši krivična djela i zloupotrebljavajući ministarsku poziciju omogućava privrednom društvu da stekne ogromnu imovinsku korist. Indirektno, prijavljeni podnošenjem te lažne prijave pokušava da stekne i političke poene za sebe i svoju partiju, predstavljajući se, eto, kao borac protiv nezakonitosti", ističe advokat Đuranović.

On podsjeća da je Radonjić u Vijestima i Danu od 13. juna "insistirao na istinitosti navoda iz krivične prijave koju je podnio, pozivajući Kovačević da podnese ostavku".

Prema stavu advokata Đuranovića, Radonjić je na taj način pokušao da izvrši pritisak na specijalnog tužioca i da dodatno dezavuiše Kovačević.   

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније