Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

27. 07. 2017. 16:02 >> 15:33

RADONJIĆ PORUČIO

"Prijava Kovačevićke je politički pritisak"

Nakon što je vivša ministarka rada i socijalnog staranja i aktuelna direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević podnijela prijavu protiv predsjednika podgoričkog Gradskog odbora Demosa Gorana Radonjića, on je istakao da takav potez doživljava kao politički pritisak na tužilaštvo kojim se želi uticati na postupanje tužilaštva u slučaju „Penzionerska zgrada“

"Postupak u vezi sa krivičnom prijavom povodom slučaja `Penzionerska zgrada`, a protiv, između ostalih, Zorice Kovačević, još u toku. Medijima je saopšteno da je Demos Podgorica Vrhovnom državnom tužilaštvu predao pritužbu sa zahtjevom za preispitivanje rješenja koje je donijelo Specijalno tužilaštvo. Kako smo već javno saopštili, mi u Demosu, za razliku od Kovačević, ne vršimo nikakav pritisak na tužilaštvo, niti želimo državu, pa ni tužilaštvo, gdje bi se funkcionisalo pod pritiskom. Mi se zalažemo za pravedno društvo u kome će se sankcionisati nezakonito ponašanje, i gdje neće biti nedodirljivih. To vrijeme nije daleko", istakao je Radonjić.

Kako je kazao, o bespredmetnosti prijave i namjeri Kovačević da utiče na tužilaštvo govori i to što se ta navodna prijava podnosi organu koji se indirektno već odredilo o toj stvari.

"Naime, da postoje indicije kako se radi o lažnom prijavljivanju, tužilaštvo bi već reagovalo, jer smo prijavu povodom slučaja `Penzionerska zgrada` i predali toj instituciji. Nije nevažno ni vrijeme u kome se javlja aktivnost Kovačević, što joj daje i nove dimenzije. Pa i zbog toga, drago mi je što se ta prijava pojavljuje u trenutku kada sam lično, a i Odbor Glavnog grada Demosa, na meti mnogih. To nas, kao ni mnogo toga drugog što se radi protiv nas, neće obeshrabriti u borbi za pravedno društvo, naprotiv", rekao je Radonjić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније