Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

27. 07. 2017. 17:54 >> 17:25

MSS PORUČUJE

Zajednički do profesionalnih standarda

Izmjenom svog Statuta, Medijski savjet za samoregulaciju odlučio je, na današnjoj Skupštini tog tijela, da se ovo samoregulatorno tijelo u buduće isključivo bavi žalbama koje se odnose na medije koji su članovi ove organizacije.

Kao razlog za ovu odluku navedeno je da su se značajno izmjenile okolnosti na medijskoj sceni u Crnoj Gori u odnosu na vrijeme kada je osnovan Medijski savjet za samoregulaciju i usvojen postojeći Statut. 

Takođe je konstatovano da pojedini mediji razvijaju svoje mehanizme samoregulacije kroz instituciju ombudsmana i da bi u tom smislu trebalo izbjeći preklapanje nadležnosti nad određenim medijima.

"Na Skupštini je takođe konstatovano da je danas situacija u medijima daleko bolja, kada su profesionalni standardi u pitanju, u odnosu na onu iz 2012. kada je ovo tijelo počelo za radom", navodi se u saopštenju i dodaje da ovom odlukom MSS želi da da doprinos poboljšanju odnosa u medijskoj zajednici i prevazilaženju postojećih podjela. 

"Iako imamo odvojene mehanizme samoregulacije, mišljenja smo da su potrebni zajednički napori svih aktera na medijskoj sceni kako bi se unaprijedili profesionalni standardi i vratilo povjerenje u nezavisno i objektivno novinarstvo", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније