Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

28. 07. 2017. 11:02 >> 10:33

U NIKŠIĆU

CGES: Zbog grmljavine nestajala struja

Zbog velike grmljavine proteklih šest dana u okolini Nikšića, u pojedinim djelovima tog grada bilo je povremenih prekida u napajanju električnom energijom, saopšteno je Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).


Prema njihovim riječima, ekipe CGES-a su bile neprekidno na terenu i radile sve kako kvarovi u što kraćem periodu bili otklonjeni.

"CGES radi sve kako bi obezbijedio redovnu pogonsku spremnost opreme i postrojenja u njegovom vlasništvu. Međutim, kako se radi o živom sistemu koji je stalno pod naponom u tom smislu su moguće nepredviđene situacije i molimo za razumijevanje građana u tim slučajevima", kaže se u saopštenju CGES-a.

Navodi se da je pouzdanost u napajanju potrošača koji se električnom energijom napajaju sa trafostanica (TS) 110/10 kv. i 35/10 kv. Kličevo smanjena zbog, kompleksne rekonstrukcije trafostanice koja se nalazi u okolini Željezare.

U saopštenju CGES-a navodi se da je rekonstrukcija u posljednjoj fazi i da će kada budu završeni sistem biti u potpunosto stabilizovan. 

Navodi se da je cilj rekonstrukcije TS 110/35 kv obezbjeđivanje kvalitetnijeg i stabilnijeg napajanje električnom energijom građana Nikšića.

Iz CGES-a su kazali da su dodatno pregledani dalekovodi Kličevo-Brezna i Perućica-Nikšić, kako bi bilo ustanovljeno da li ima oštećenja na njima prouzrokovanih nestabilnim vremenom poslednih par dana, a u cilju stvaranja potrebnih preduslova za pouzdano napajanje-

Navodi se da je pregledima ustanovljeno da 
na dalekovodu Kličevo-Brezna nijesu uočeni nikakvi nedostaci, a da na dalekovodu 110kv Perućica-Nikšić vod II postoji oštećenje izolatorskog lanca na stubu br.18.

Kako su kazali izolatorski lanac je oštećen od udara groma i on je u četvrtak zamijenjen. 

"Osim ovoga, takođe kao posledica atmosferskih pražnjena, na istom dalekovodu imamo još kvarova za koje se nadamo da će biti otklonjeni u toku današnjeg dana, najkasnije u popodnevim časovima", kaže se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, radi se na otklanjanju kvara na dalekovodu 110kv Perućica-Nikšić vod II.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније