Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

28. 07. 2017. 13:55 >> 13:27

VOKLOV PORUČIO

Kadeti da predstavljaju CG na najbolji način

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, primio je kadete Đorđa Mijovića, Anetu Božović i Nikolu Mugošu, koji će se od septembra školovati na vojnim akademijama u Zagrebu i Skoplju, naglasivši da je značajno da svoju zemlju predstavljaju na najbolji način.

Volkov je čestitao prisutnima sticanje statusa kadeta Vojske Crne Gore i iskazao poštovanje na ostvarenom trudu i postignutim rezultatima na testiranjima koja su sastavni dio selekcije kandidata.

"Kadetima je ukazano na značaj predstavljanja Crne Gore na najbolji način, tokom njihovog obrazovanja u inostranstvu, primjenu stečenog znanja u kasnijem angažovanju u svojstvu pripadnika Vojske i na prednosti vojne profesije. Volkov je istakao i da upućivanje kadetkinja predstavlja jako važan segment razvoja politike rodne ravnopravnosti, kojoj Ministarstvo posvećuje veliku pažnju", kazali su iz Ministarstva odbrane.

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse je izrazio očekivanja da će na najkvalitetniji način izvršavati dodijeljene obaveze tokom studija, što će umnogome uticati na njihov budući angažman u Vojsci.

Trenutno se na inostranim vojnim akademijama, za potrebe Vojske Crne Gore obrazuje 30 crnogorskih kadeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније