Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

31. 07. 2017. 19:33 >> 19:04

AZMONT INVESTMENTS

Stipendije za petoro budućih visokoškolaca

Kompanija Azmont Invesments je, drugu godinu uzastopno, dodijelila stipendije za petoro budućih visokoškolaca.

“Stipendije pokrivaju cijelokupnu školarinu za trogodišnje osnovne studije na Akademskim studijama za međunarodno hotelijerstvo i menadžment na Univerzitetu Donja Gorica (UDG)”, navodi se u saopštenju kompanije.

Među velikim brojem onih koju su se prijavili, njih petoro dobilo je stipendije na osnovu prethodnog uspjeha u školovanju, kvaliteta motivacionih i pisama preporuke, znanja engleskog jezika, kao i utiska koji su ostavili tokom intervjua.

“Četiri dobitnika stipendija su iz Boke Kotorske, dok je peti iz Podgorice”, dodaje se u saopštenju.

Za kompaniju Azmont Investments stipendijski program, prema riječima njenih predstavnika, predstavlja dugoročno ulaganje u mlade ljude koji sjutra mogu biti na ključnim pozicijama u prestižnim domaćim i svjetskim rizortima i hotelima.

"Izuzetno smo zadovoljni što je i ove godine stipendijski program izazvao brojne pozitvne reakcije. Naši stipendisti će pohađati studije koje im omogućavaju sticanje znanja, vještina i iskustva, koja će ih učiniti konkurentnim u oblasti hotelijerstva i turizma", kazala je menadžer za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje kompanije Azmont Invesments, Adrijana Husić.

Ona je navela da je kompanija izdvojila dodatnih 36 hiljada eura za stipendije ove godine, pored 24 hiljade eura koliko je izdvojeno prošle.

"Željeli bismo da nam se još kompanija iz naše industrije priključi u aktivnostima ove vrste, jer ovakva podrška dugoročno gledano je u interesu svih nas. Bilo bi odlično vidjeti druge crnogorske kompanije da se rukovodeći ovim principima uključe u jačanje znanja i vještina mladih osoba koje su voljne da se obrazuju za rad u ugostiteljstvu" saopštila je Husić.

Akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment na UDG-u, osnovane su prošle godine kao zajednički projekat kompanije Azmont Investments, UDG-a i poznate međunarodne visokoškolske ustanove za hotelijerstvo i menadžemnet Vatel.

"Dosadašnji rezultati, kao i utisci prve generacije studenata dokazali su da je ovaj program zasnovan na najboljim svjetskim standardima i praksama iz ove oblasti. Studenti su već tokom prve godine studija imali priliku da obavljaju praksu u renomiranim institucijama iz ove oblasti i to ne samo u Crnoj Gori već i u inostranstvu", navodi se u saopštenju.

Pored finansijske podrške u iznosu od 250 hiljada eura za kupovinu franšize od Vatel-a, kojom se obezbijeđuje franšiza za Akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment na UDG-u u narednih 11 godina, kompanija Azmont Invesments odlučila se za finansiranje i stipendijskog programa.

“Program je prvenstveno namijenjen budućim visokoškolcima iz Boke Kotorske, gdje će u prednosti biti kandidati iz Herceg Novog. Međutim, program je otvoren i za druge kandidate koji ispunjavaju kriterijume programa, kao i za one koji pokazuju veliku posvećenost i motivaciju za sticanje profesionalne karijere u ugostiteljstvu i turizmu”, rekli su iz kompanije.

Azmont Invesments je u ovoj i prošoj godini podržala ukupno devet studenata sa 60 hiljada eura i na taj način doprinijela pripremi nove generacije mladih ljudi koji sebe vide kao uspješne profesionalce u ugostiteljstvu, turizmu i hotelskom menadžmentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније