Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

02. 08. 2017. 11:24 >> 10:55

U CRNOJ GORI

Lovna sezona počinje 6. avgusta

Zakonom o divljači i lovstvu i Pravilnikom o lovnim sezonama, propisan je početak i kraj sezone lova za svu lovnu divljač u Crnoj Gori. Ona za pojedine vrste, u zavisnosti od mnogobrojnih faktora, počinje, traje i završava se različito, saopštio je Lovački savez Crne Gore.

Lovna sezona će početi u nedjelju 6. avgusta, kada se otvara lov na prepelicu, golubove (grivnjaša i pećinara), grlicu, gugutku, sivu vranu, svraku i sojku. Sezona lova na prepelicu trajaće do 31. oktobra, na goluba pećinara, grlicu i gugutku do 31. decembra, a na goluba grivnaša, sivu vranu, svraku i sojku do 15. februara naredne godine.

Lovna sezona na patke (gluvaru, zviždaru, čegrtaljku, glavatu, ćubastu i kržu) i baljošku počinje 20. avgusta i trajaće do 15. februara 2018. godine.

"U glavnoj lovnoj sezoni, koja počinje 1. oktobra 2017. godine, pored lovnih vrsta kojima je već ranije počela lovna sezona, počeće lov na divlju svinju, vuka, lisicu, šakala, kune: bjelicu i zlaticu, jazavca, zeca i fazana. Lovna sezona ovih vrsta divljači završiće se najprije na jazavca 30. novembra 2017, zatim na divojarca i zeca 31. decembra 2017. godine, na kune, divlju svinju i fazana 31. januara 2018, na vuka, šakala i lisicu 29. februara 2018. godine", saopšteno je iz Lovačkog saveza.

Lovna sezona na šljuku počinje 5. novembra, a završava se 15. februara 2018 godine.

Iz Lovačkog saveza su istakli da će se sva lovna divljač loviti u kvotama odobrenim od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu i drugim zakonima koji svojim odredbama regulišu lov divljači, međunarodnim konvencijama i direktivama i planskim dokumentima koji se donose posebno za svako lovište, lovnim osnovama i godišnjim planovima gazdovanja.

"Shodno Zakonu o divljači i lovstvu lovac u lovu mora posjedovati dozvolu za lov koju izdaje korisnik lovišta, lovnu kartu Lovačkog saveza Crne Gore, koja se uzima preko korisnika lovišta prilikom plaćanja članarine, oružni list za oružje sa kojim lovi i indentifikacioni dokument kojim se potvrđuje njegov identitet", naveli su iz Lovačkog saveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније