Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

03. 08. 2017. 07:41 >> 07:13
9

KONAČNO RJEŠENJE

Odluka o VMŠ 18. avgusta

Sjednica Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG) na kojoj će se konačno riješiti pitanje upisa brucoša na Visoku medicinsku školu u Beranama zakazana je za 18. avgust, saznaje Pobjeda.

Premijer Duško Marković prihvatio je ove sedmice prijedlog Studentskog parlamenta UCG da se upis studenata obavi u Beranama, a da se nastava dijelom odvija u Podgorici.

Članovi Upravnog odbora 18. avgusta raspravljaće o tom rješenju, a Vlada je u ovom tijelu obezbijedila većinu za svoj prijedlog. Studenti su se u ponedjeljak sastali sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem i od njega dobili garanciju da će Vlada obezbijediti svu potrebnu finansijsku podršku za studente koji budu pohađali dio nastave u Podgorici.

Pobjedin sagovornik sa UCG, međutim, kaže da je ovakvo rješenje "samo trik".

"Ako se brucoši upišu u Beranama, a ne u Podgorici što je zahtjev UCG, oni se onda školuju po programu te škole i nema nikakve dodatne nastave ili slično u glavnom gradu. Nije moguće miksovati programe. To je trik", kazao je on.

Univerzitet Crne Gore ne prihvata odluku Vlade da se brucoši upišu u Beranama, jer smatra da njihove diplome ne bi bile validne iz razloga što je taj program akreditovan u Podgorici.

Rektorka Radmila Vojvodić ranije je zatražila i ostavku ministra prosvjete Damira Šehovića zato što je nedavno izdao licencu za Visoku medicinsku školu u Beranama.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније