Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 01. 2013. 12:32 >> 12:49

ZEĆANI STRAHUJU

HMZCG: Neće biti poplava

Stanovnici Zete i Golubovaca strahuju da će kiša, koja intenzivno pada već deset dana, donijeti iste probleme kao prošle godine kada su su im poplave uništile kuće i njive. U Hidrometeorološkom zavodu kažu da nema opasnosti od poplava u bilo kom kraju Crne Gore.

 

 

Tamara Klikovac iz Zete, koja je prošle godine morala da napusti kuću na nekoliko dana zbog poplava, kaže da se nada da je ove zime neće zadesiti slične nevolje.

,,Prošle godine u poplavama nam je stradao samo laminat u dnevnom boravku i sobama. Srećom namještaj smo na vrijeme podigli na blokove, ostale stvari na tavan, tako da nijesmo imali veliku štetu. Iako već nekoliko dana intezivno pada kiša, nadamo se da se prošlogodišnji scenario neće ponoviti. Onakve poplave se, po mom mišljenju, dešavaju jednom u pola vijeka”, kaže Klikovac.

Kiša u Crnoj Gori pada već deset dana. Iako su najavljene padavine do kraja sedmice, direktor Hidrometeorološkog zavoda Luka Mitrović kaže da nema razloga za brigu.

,,U Crnoj Gori nema opasnosti od poplava. Svi vodotoci su u nivou niskih i srednjih voda i nema rizika, jedino jezero raste, ali još je to veoma nisko u odnosu na rekordne vrijednosti od prije dvije godine”- objašnjava Mitrović.

Ukupna šteta od poplava koje su krajem 2010. godine zadesile veći dio Crne Gore procijenjena je na više od 18 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније