Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

04. 08. 2017. 09:59   >>  09:31

NAKON DVA DANA

Lokalizovani požari u NP Prokletije

Požari koji su počev od prekjuče zahvatili prostor Nacionalnog parka Prokletije, sinoć su lokalizovani. Požare nije bilo lako lokalizovati zbog dosta nepristupačnog terena, saopšteno je iz Nacionalnih parkova.

 

Naime, požari su zahvatili prostornu cjelinu Veliki Hrid i Ribljak. Požar na lokalitetu Hridskog jezera je bio na prostoru od hektara, a nakon 24 sata je lokalizovan. Požar na lokalitetu Ribljak je zahvatio prostor od ara u granicama nacionalnog parka.

Na gašenju požara bili su angažovani zaposleni u Službi zaštite, Vatrogasne službe jedinice Plav i Uprave za šume.

Služba zaštite NP Prokletije pratiće i dalje stanje na terenu.

„NP Prokletije apeluje na sve posjetioce i korisnike ovog zaštićenog prirodnog područja da se odgovorno ponašaju i odnose prema ukupnim vrijednostima Parka, kao i da, posebno, u ovom periodu izuzetno visokih temeperatura ne pale vatru na mjestima koja za to nijesu predviđena, ne bacaju opuške i ne unose lako zapaljivi materijal“, navodi se u saopštenju.

Iz Nacionalnih parkova su apelovali na sve građane, a posebno ba mještane koji gravitiraju prostorima parka, kao i turiste, da ukoliko primijete požar, to prijave Službi zaštite na telefone 051 250 130 ili 067 206 604. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније