Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

04. 08. 2017. 17:11   >>  17:00 3

CETINJE I H.NOVI

Vatrogascima po 200 eura bonusa

Opštine Cetinje i Herceg Novi dodijeliće vatrogascima po 200 eura bonusa zbog požrtvovanosti prilikom gašenja požara proteklih mjesec dana. Takođe, Prijestonica će inicirati da se vatrogascima povećaju zarad do 35 odsto.

Cetinjski vatrogasci će, pored stimulansa od 15 odsto, dobiti i po 200 eura bonusa na julsku platu, saopštio je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović, prilikom današnje posjete Službi zaštite i spašavanja.

On je kazao da će inicirati da se donese skupštinska odluka po kojoj bi se cetinjskim vatrogascima uvećale zarade do 35 odsto.

Bogdanović je saopštio da je obezbijeđena nedostajuća oprema koja je obećana tokom posjete vatrogascima prilikom intervencija u Katunskoj nahiji, i dodao da će aplicirati kod međunarodnih fondova za nabavku specijalizovanih vozila za intervencije prilikom saobraćajnih udesa.

Bogdanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, pružio snažnu podršku radu Službe zaštite i spašavanja Prijestonice, i pohvalio njihovu požrtvovanost prilikom gašenja požara proteklih mjesec dana.

"Veliku zahvalnost dugujemo pripadnicima naše Službe koji su, u ekstremnim uslovima, ulagali nadljudske napore da zaštite teritoriju prijestonice od požara", kazao je Bogdanović.

Bilo je i, kako se navodi, riječi o novoj opremi i uređajima koje je Prijestonica Cetinje, kroz projekat „Holistic“, obezbijedila cetinjskim vatrogascima.

"Radi se o najmodernijoj tehnologiji - video monitoring i GPS sistemu, kompletnoj opremi za vatrogasce, od radnih i odijela za prilaz vatri, šlemova i rukavica", pojašnjava se u saopštenju.

Gradonačelnik je kazao da Služba zaštite i spašavanja Prijestonice danas predstavlja primjer, ne samo kada je riječ o Crnoj Gori, već i šire.

Kako se navodi, cetinjskim vatrogascima donaciju će uplatiti i odbornici lokalnog parlamenta.

"Na inicijativu predsjednika Skupštine Prijestonice Jovana Martinovića, odbornici su prihvatili da se odreknu jedne mjesečne nadoknade kao doprinos radu Službe zaštite i spašavanja", dodaje se u saopštenju.

Kanađanka donirala opremu vrijednu 2.000 eura

Iz Opštine Herceg Novi je saopšteno da će svim vatrogascima Službe zaštite i spasavanja isplatiti prekovremeni rad, uz dodatnih 200 eura po vatrogascu za nesebičan rad. Svim privatnicima koji su pomogli u gašenju požara na Luštici, Opštinaće nadokanditi štetu ukoliko su je pretrpjeli.

Predsjednik i potpredsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i Miloš Konjević uručili su sinoć plakete i zahvalnice pripadnicima Službi zaštite i dobrovoljnih društava, kao i zaslužnim privrednicima, kolektivima i građanima, koji su pomogli u gašenju požara i evakuaciji stanovništva na poluostrvu Luštica.

Katić je, kako je saopšteno iz hercegnovske Opštine, zahvalio svim prijateljima, humanim ljudima koji su u periodu od 10 dana uložili nadljudske napore kako bi sanirali elementarnu nepogodu koja je zadesila Herceg-Novi.

"Mislim da smo svi zajedno bili na vrhunskom nivou, pokazali se kao profesionalci u svom poslu i posao završili onako kako je trebalo da se završi. Pripadnici Službi zaštite, dobrovoljačka društva i pojedinci, kolege iz susjednih gradova i privrednici, pokazali ste se u momentu kada je humanost bila potrebna. Hvala vam na doprinosu koji ste dali pojedinačno, pokazali ste se kao pravi ljudi, kao pravi Novljani koji se bore za svoj grad i svoje mjesto", poručio je Katić.

Plakete za izuzetan trud i zalaganje tokom gašenja požara koji je zahvatio teritoriju opštine Herceg Novi, Katić je uručio Službama zaštite Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Pljevlja, Lastva-Trebinje, Konavle, aerodrom Tivat, dobrovoljnim vatrogasnim društvima Krtoli, Perast i Bijela, kao i Vojsci Crne Gore i Direktoratu za vanredne situacije.

Potpredsjednik Opštine Miloš Konjević je uručio zahvalnice za 39 kolektiva koji su pružili nesebičnu pomoć u gašenju požara. Zahvalnice su podijeljene i za preko 50 dobrovoljaca koji su odmah priskočili u pomoć da odbrane svoj grad.

"Sinoćnja dodjela zahvalnica i plaketa bila je prilika za ukazati i na jedan humani, lokal-patriotski i prijateljski čin naše sugrađanke i Kanađanke, Dženifer Bendajan. Ona je, pored učešća u gašenju požara, Službi zaštite i spasavanja Herceg Novi donirala opremu u vrijednosti od 2000 eura", saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako je kazala, njen čin nije ništa veći od bilo kod drugog. Pomogla je, ne zato što je morala, već zato što je željela pomoći žiteljima i sugrađanima na Luštici. Ona je podsjetila na dane kada su požari tek počeli.

"U početku su osjećaji bili pomiješani, od tuge i ljutnje zbog vatre koja je zahvatila Lušticu, do ponosa kada sam vidjela svoje sugrađane koji su bili na terenu. Pokazali smo da možemo, a ovim putem pozivam sve naše sugrađane da pomognu i u budućim humanitarnim akcijama. Imamo zaista lijep grad i humane građane i moramo podržavati jedni druge", poručila je Bendajan.

Iz Opštine Herceg Novi je saopšteno da će dobrovoljcima i kolektivima koji nijesu bili u mogućnosti da prisustvuju sinoćnjoj dodjeli, zahvalnice i plakete biti uručene u narednim danima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније