Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

04. 08. 2017. 17:23 >> 16:54
6

HERCEG NOVI

Tijelo svetog Leopolda stiže 15. septembra

Organizacioni odbor u Opštini Herceg Novi formiran povodom dolaska tijela katoličkog sveca Svetog Leopolda u taj grad održao je danas prvi sastanak.

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi i predsjednik odbora, Miloš Bigović, istakao je da je dolazak relikvije, tijela Sv. Leopolda, istorijski događaj i da su lokalna uprava i sva preduzeća i ustanove čiji je ona osnivač potpuno posvećeni tome da ovaj događaj bude organizovan kvalitetno i dostojno imenu velikog katoličkog sveca rođenog u našem gradu, saopšteno je iz Opštine.

Član odbora ispred Kotorske biskupije, Don Robert Tonsati, saopštio je na sastanku da je okvirni program sačinjen.

Kako se navodi u saopštenju hercegnovske Opštine, tijelo Sv Leopolda će sa pratnjom stići u Herceg Novi 15. septembra iza 13 sati.

U Herceg Novom, rodnom gragu, relikvija će ostati dva dana. Preko dana biće izložena u parku nekadašnjeg hotela "Boka", a tokom noći u crkvi Sv Antuna.

U Opštini očekuju dolazak vjernika iz cijelog regiona.

"Iako je još rano za ozbiljne procjene broja hodočasnika, realno je da će u Novi stići na desetine autobusa i više hiljada ljudi. S tim u vezi, na prvom sastanku donijeti su konkretni zaključci u vezi sa obavezama koje će imati opštinske službe i preduzeća, kao i Centar bezbjednosti Herceg Novi i Dom zdravlja. Dogovorena je dinamika daljih aktivnosti", naveli su iz Opštine.

Navodi se da je na sastanku zaključeno da se sa pripremama počelo blagovremeno, da će svi svoj dio obaveza preuzeti savjesno, te da je zajednički cilj da ovaj događaj protekne na najbolji mogući način.

"U radu organizacionog odbora učestvovaće, pored predsjednika Bigovića i don Roberta Tonsatija: odbornici Dragan Šimrak i Maja Bakrač, ispred Kotorske biskupije don Pavo Medač, načelnica Službe komunalne policije Marija Andrić, načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović, direktor „Herceg Festa“ Stevan Koprivica, direktor „Čistoće“ Borivoje Bonić, direktor „Komunalno-stambenog“ Branko Crnogorčević, komandir Centra bezbjednosti Herceg Novi Dejan Ostojić i pomoćnica direktora Doma zdravlja Herceg Novi, dr Biljana Dapčević", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније