Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2013. 17:30   >>  17:37

UPISNI ROK

Svi bi na Ekonomski fakultet

U prvom upisnom roku, za upis na prvu godinu studija na nekom od fakulteta crnogorskog Univerziteta prijavilo se ukupno 4274 kandidata.

 

Sa Univeziteta je saopšteno da je najviše studenata bilo zainteresovano, tradicionalno, za Ekonomski fakultet. Tako je na toj univerzitetskoj jedini pristiglo 713 prijava.

"Zatim slijedi Filozofski fakultet, na kojem se prijavilo 526 kandidata. Pravni fakultet odabralo je 477 budućih akademaca, a Fakultet političkih nauka 403", navodi se u saopštenju.

Fakultet za pomorstvo želi da studira 374 svršenih srednjoškolaca, dok je za Fakultet za turizam i hotelijerstvo zainteresovano 96 maturanata. Za upis na Institut za strane jezike stigle su 34 prijave.

Elektrotehničkom fakultetu (ETF) prijave je predala su 283 maturanta, Biotehničkom 229, a Prirodno-matematičkom 211, dok je Arhitektonskom prijave predalo 85 budućih studenata.

"Na Metalurško-tehnološki su se prijavila 52 maturanta, a za mjesto na Građevinskom fakultetu konkurisalo je 194 studenata, dok je na Mašinskom 87 zainteresovanih maturanata. Za upis na Medicinski fakultet prijavilo se 125 kandidata, za Farmaceutski 46, dok je za Fakultet primijenjene fizioterapije bilo 50 prijava. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje primio je 94 prijave, Fakultet likovnih umjetnosti  21, Fakultet dramskih umjetnosti 54, a Muzička akademija 20 prijava", navodi se u saopštenje Univerziteta Crne Gore.

Prijemni ispiti za fakultete koji ih organizuju, polagaće se sjutra i u subotu, dok je planirano da se upis primljenih studenata završi do 3. jula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније