Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

04. 08. 2017. 22:01 >> 21:33
4

STUDENTSKO VIJEĆE

U Beranama ima uslova za većinu prakse

Univerzitetski kompleks, zajedno sa beranskom Opštom bolnicom, dobra je osnova za sticanje kvalitetnog znanja i u Beranama su ispunjeni svi uslovi neophodni za teorijsku i najveći dio praktične nastave, smatra Studentsko vijeće Više medicinske škole (VMŠ).

Oni su u dopisu predsjednici Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (UCG), Sari Ariani Serhatlić, iskazali podršku inicijativi da se problem u vezi sa upisom u VMŠ riješi u što je moguće kraćem roku, a u interesu i studenata, ali i validnosti stečene diplome.

“Studentsko vijeće VMŠ smatra da univerzitetski kompleks zajedno sa Opštom bolnicom Berane predstavlja dobru osnovu za sticanje kvalitetnog znanja i mišljenja smo da su u Beranama ispunjeni svi uslovi neophodni za odvijanje kompletne, ali i najvećeg dijela praktične nastave”, kazali su iz Studentskog vijeća VMŠ.

Spremni su, kako navode, da dio praktične nastave odrade u Kliničkom centru Crne Gore, ali isključivo za one oblasti koje se ne mogu odraditi u Opštoj bolnici Berane i uz garancije Vlade da će troškovi prevoza i smještaja biti obezbijeđeni iz budžeta.

“Ponavljamo da se predmet “hirurgija” pored kardiovaskularne i neurohirurgije sastoji i iz opšte hirurgije, urologije, ortopedije i anesteziologije, a da su sve to oblasti koje postoje u Opštoj bolnici Berane i koje uspješno ispunjavaju svoje zadatke kako u domenu pružanja zdravstvene zaštite pacijentima, tako i u domenu edukacije studenata VMŠ, o čemu svjedoči dvanaestogodišnja tradicija”, navodi se u saopštenju.

Studentsko vijeće VMŠ smatra da odugovlačenje nanosi štetu Medicinskom fakultetu, čiji je VMŠ sastavni dio, i samom UCG, ali i svim sadašnjim i potencijalnim budućim članovima akademske zajednice.

“U nadi da će navedeni problem biti što prije riješen u korist studenata, molimo Vas da isti pokrenete na nadležnim tijelima UCG, kao što su Senat i Upravni odbor”, kaže se u dopisu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније