Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2013. 19:35   >>  19:41 5

PLAC ZA CPC

Suhih: Mugošin predlog je neiskren

Nakon što Skupština Glavnog grada 11. juna nije raspravljala o predlogu podgoričkog gradonačelnika Miomira Mugoše da se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) dodijeli parcela na Malom brdu za gradnju hrama, odbornici lokalnog parlamenta će o toj odluci raspravljati 11. jula.

 
 

 

Šef kluba odbornika SDP-a u Skupštini Glavnog grada rekao je da ta stranka ostaje pri zahtjevu, koji je i uslov podrške odluci, da se iz budžeta Podgorice izdvoji 300.000 eura u naredne tri godine za gradnju hrama CPC na Malom brdu. 

On je ponovio da je CPC jedina vjerska zajednica u Crnoj Gori koja nema takav objekat. Suhih je Portalu RTCG rekao da ne vidi razlog zbog kojeg Mugoša ne bi prihvatio predlog SDP-a.

"Tim prije što je takva bila i preporuka Vlade. Mi očekujemo da će to biti prihvaćeno i kod samog predlagača, odnosno gradonačelnika Mugoše", rekao je Suhih.

Na pitanje kakav će biti stav SDP-a, ako Mugoša odbije amandman SDP-a, Suhih je rekao da o takvoj mogućnosti i ne razmišlja jer, kako je rekao, nema razloga za tim.

On je Mugošinu odluku o dodjeli parcele CPC-u na Malom brdu nazvao politikanskom i neiskrenom.

Inače, pred odbornicima gradskog parlamenta 11. juča, osim odluke da se CPC-u dodijeli parcela za gradnju hrama, naći će se, između ostalog, i odluke o osnivanju društava sa ograničenom odgovornošću nekoliko gradskih preduzeća, te predlog o dodjeli parcele Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније