Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 08. 2017. 15:01 >> 14:32
1

INFORMISAĆE INVESTITORE

Cerar pohvalio poslovni ambijent na Cetinju

Premijer Slovenije Miro Cerar danas je posjetio Cetinje i tom prilikom posebno važnim istakao podsticaje koji se nude investitorima na teritoriji prijestonice u cilju kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta, te iskazao spremnost da o tome informiše slovenačke investitore.

Cerar se na Cetinju sastao sa gradonačelnikom Prijestonice Aleksandrom Bogdanovićem.

"Gradonačelnik Bogdanović se zahvalio na podršci koju Republika Slovenija pruža Crnoj Gori u procesu evroatlantskih integracija i istakao da saradnja dvije zemlje može biti primjer ostalima u regiona. On je iskazao i zahvalnost na profesionalnoj i prijateljskoj podršci Republike Slovenije u procesu evropskih integracija, te da su iskustva Slovenije od izuzetne važnosti u ovom zahtjevnom procesu. Gradonačelnik je upoznao premijera Cerara sa sadržajem nedavno usvojenog Zakona o Prijestonici i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Cetinje, preseljenjem Ministarstva vanjskih poslova, uskoro ponovo postati diplomatski centar Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje Bogdanović je informisao Cerara o projektima koji se realizuju u crnogorskoj prijestonici i aktivnostima gradske uprave na planu međunarodne saradnje.

"Naglasivši da je u prethodne četiri godine, zahvaljujući tim aktivnostima, obezbijeđeno preko 20 miliona eura donacije za gradske projekte. Tom prilikom, Gradonačelnik je istakao da će Prijestonica kandidovati jedan od projekata kod Centra za međunarodnu saradnju i razvoj Vlade Slovenije, preko kojeg je Republika Slovenija već realizovala donacije u Crnoj Gori", saopšteno je.

Premijer Slovenije je izrazio zadovoljstvo zbog projekata koje realizuje gradska uprava i istakao da je ohrabren aktivnostima koje sprovodi Prijestonica Cetinje u dijelu obezbjeđivanja donacija iz međunarodnih fondova.

"Posebno važnim je istakao podsticaje koje se nude investitorima na teritoriji prijestonice, u cilju kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta, te iskazao spremnost da o tome informiše slovenačke investitore", saopšteno je iz Prijestonice.

Razgovoru su, pored Cerara i Bogdanovića, prisustvovali i ambasador Slovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik i predsjednik Skupštine Prijestonice Jovan Martinović.

Cerar je obišao Dvor kralja Nikole, Umjetnički muzej, Ikonu Bogorodice Filermske i Njegoševu biljardu, a posjeta je završena obilaskom Nacionalnog parka Lovćen.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније