Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

07. 08. 2017. 15:49 >> 22:17
17

ZAŠTIĆENA VRSTA

Stoliv: Kotoranin ubio morsku kornjaču?

Kotorska policija sumnja da je njihov sugrađanin M.M. (24) u Stolivu ubio zaštićenu vrstu morske kornjače. Portal Boka news prenosi da bi kotorski tužilac Špiro Pavićević trebalo da odluči da li je i koje je krivično djelo je počinio M.M.

Fotografija, objavljena danas na društvenim mrežama, razljutila je crnogorske građane. Na Fejsbuk stranici Stop krivolovu objavljena je fotografija ronioca sa trozupcem iznad morske kornjače ispod koje se, čini se, vidi krv.

Direktor instituta za biologiju mora iz Kotora Mirko Đurović kaže, za naš Portal, da je ta institucija informisana o slučaju mrtve morske kornjače. O slučaju su ih informisali mještani Stoliva, a dobili su i fotografiju koja kruži društvenim mrežama.

Đurović kaže da je o slučaju obaviještena nadležna inspekcija koja će već sjutra podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica.

"Krivicu će da utvrde nadležni organi", kaže Đurović.

Iz Instituta su prije nedjelju dana saopštili da ima više dojava da je u Bokokotorskom zalivu primijećena najmanje jedna morska kornjača.

Đurović još jednom apeluje na građane da ne uznemiravaju morske kornjače, koje su zaštićena vrsta, a naš zaliv im je samo usputna stanica.

Morske kornjače su zaštićene životinje prema Rješenju o stavljanju pod zaštitu pojedinih biljnih i životinjskih vrsta, kao i preko nekoliko međunarodnih konvencija čija je potpisnica i Crna Gora. Prema ovoj legislativi, zabranjeno je njihovo hvatanje, uznemiravanje i ubijanje.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније