Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

08. 08. 2017. 13:42   >>  13:18

PONIŠTENO POSKUPLJENJE

SNP: Računima za vodu oštetili Pljevljake

Nakon što je Upravni sud Crne Gore poništio odluku o poskupljenju vode u Pljevljima, očigledno je da su nezakonitim i nesavjesnim postupanjem članovi Upravnog odbora Vodovoda i predsjednik Opštine Mirko Đačić nanijeli značajnu materijalnu štetu svim građanima Pljevalja, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP).

"Upravni sud Crne Gore poništio je odluku pljevaljskog DOO „Vodovod“ o poskupljenju vode, koja je bila na snazi godinu i po, i time konačno i bez prava žalbe ustanovio da je ista donijeta suprotno zakonu. Rješavajući po tužbi članova SNP-a, ovaj sud je našao da je odluka nezakonita zato što je istu potpisao i odobrio predsjednik Opštine, bez odluke Skupštine opštine kako je to propisano Statutom ovog preduzeća i Statutom opštine Pljevlja kao njegovog osnivača", kazali su iz Opštinskog odbora SNP Pljevlja.

Poručili su da se radilo o očiglednoj manipulaciji i samovolji.

"Kako organa upravljanja „Vodovoda“, tako još izraženije i nelegitimnog predsjednika Opštine Mirka Đačića, koji je, po već ustaljenom običaju, preuzeo funkcije koje mu ne pripadaju i za šta nije ovlašćen", ocijenili su u SNP Pljevlja.

U toj partiji su kazali da je Vodovod nezakonito stekao značajna finansijska sredstva, jer je cijena vode po toj Odluci povećana za jednu trećinu i u tolikoj mjeri su računi za utrošenu vodu bili uvećani punih osamnaest mjeseci.

"Mora se priznati da je količina bahatosti i samovolje koju su ispoljili u ovom slučaju članovi Upravnog odbora „Vodovoda“ i nelegitimni predsjednik Opštine takva da joj se ne može naći sličan primjer nadaleko", ističe se u saopštenju.

Prema SNP Pljevlja, sada se postavlja pitanje kako i na koji način će, nakon njenog poništenja postupiti donosioci odluke o poskupljenju.

"Bilo bi sasvim logično da su već prvog dana po dobijanju presude Upravnog suda izašli pred lice javnosti i saopštili šta će uraditi da bi nadoknadili štetu građanima i vratili im nezakonito oduzete pare. Nažalost, to je za sada izostalo, a sigurni smo da će sve uraditi kako bi izbjegli tu obavezu i time zadržali nezakonito stečena sredstva", navode u SNP Pljevlja.

Priznanje krivice od strane Upravnog odbora Vodovoda i predsjednika Opštine, kako piše u saopštenju, značilo bi i priznanje njihovog svjesnog i namjernog djelovanja na štetu građana, što inače povlači i neke druge sankcije shodno važećoj pravnoj regulativi.

"Znajući koliko su truda i jedni i drugi uložili tokom protekle godine i po da bi izmislili način na koji bi naknadno uskladili pomenutu Odluku sa Statutom Opštine s pravom sumnjamo da će ponuditi bilo kakvo rješenje kojim bi nadoknadili štetu potrošačima vode, ali smo, s druge strane, sigurni da će uskoro nadležni sudski organi primiti ogroman broj tužbi od strane građana kojima će biti tražen povraćaj opljačkanog novca od strane DOO“Vodovod“ i nelegitimnog predsjednika opštine Pljevlja", zaključuju u OO SNP Pljevlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније