Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 08. 2017. 14:00 >> 13:34

IZ VODOVODA PORUČUJU

U BP za sada bez restrikcija vode

Sistem bjelopoljskog vodovoda "Bistrica" je stabilan, vode ima dovoljno i restrikcija za sada neće biti, kazao je Radiju Crne Gore tehnički direktor vodovoda Marko Bulatović. On je ponovo uputio apel da se voda racionalno troši naročito u prigradskim naseljima.

Enormna potrošnja vode je u Potkrajcima, Sutivanu, Rasovu, Njegnjevu i Resniku gdje je potrošnja veća tri puta, dok je potrošnja u gradu, iako veća nego ranije, znatno racionalnija.

Potrošnja je najveća od 17 sati do 21 sat kada u navedenim prigradskim i seoskim naseljima mještani navodnjavaju povrtlarske kulture. Apel koji su proteklih dana uputili iz "Bistrice" za racionalnijom potrošnjom vode naišao je na razumijevanje građanja pa je u posljednja dva dana potrošnja nešto manja u odnosu na prethodne dane. Ukoliko se građani budu i u narednom periodu odgovornije odnosili prema ovom važnom resursu neće biti isključenja sa mreže, što je veoma bitno, kako za građane tako i za vodovod, kaže Bulatović.

Svoje procjene, zasniva na osnovu podataka o dnevnoj potrošnji vode i uvida na samom izvorištu koje je manje izdašno u odnosu na period prije tropskih vrućina, ali ne toliko da bi ugrozilo stabilnost sistema.

Bulatović navodi da je na terenu dovoljan broj ekipa koje kontrolišu urednost vodosnabdijevanja i potrošnju vode, poručivši da građani treba da budu solidarni jedni sa drugima tako što će bez izuzetaka biti racionalni u potrošnji vode.

Slična situacija je i na seoskom području gdje je dotok vode takođe smanjen, što sa dužim sušnim periodom ugrožava ovogodišnju ljetinu.


Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније