Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 06. 2013. 09:04 >> 09:07

SVE VIŠE STUDENATA

Diploma PMF-a najbolja preporuka

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u prvom upisnom roku dokumenta je predalo 211 kandidata. U posljednjih pet godina, to predstavlja povećanje od dva i po do četiri puta, u zavisnosti od studijskog programa.

Prema riječima prodekana za nastavu prof. dr Borka Vujičića ima više razloga za porast interesovanja za sve programe na PMF –u, a jedan je da je diploma Prirodno-matematičkog fakulteta najbolja preporuka, ne samo našim, već i inostranim poslodavcima.

Vujičić je za Pobjedu kazao da je ove godine vrlo uočljiv porast interesovanja kandidata u prvom roku za upis na sve studijske programe na Prirodno-matematičkom fakultetu, i to ne samo u odnosu na prošlu godinu.

 „Tako, na primjer, ako se uporedi broj kandidata koji su konkurisali u prvom upisnom roku u zadnjih pet godina (od akademske 2009/10), onda se vidi da je taj broj porastao od dva i po do četiri puta, u zavisnosti od studijskog programa“, rekao je Vujičić.

On objašnjava da su zadovoljni brojem prijavljenih i dodaje da znatan dio studenata koji završe studije na Prirodno-matematičkom fakultetu radi u bankama, u mobilnoj i fiksnoj telefoniji, u raznim laboratorijama.

„Pošto nauke koje se izučavaju na PMF-u ne poznaju političke, vjerske, nacionalne, niti bilo koje druge granice koje su izvan samih tih nauka, više nije zanemarljiv broj ni onih koji nastave usavršavanje na inostranim univerzitetima ili se trajno nastane u inostranstvu. U tom smislu, diploma Prirodno-matematičkog fakulteta dođe kao najbolja preporuka inostranom poslodavcu“, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније