Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

10. 08. 2017. 13:29   >>  13:02

ĐUROVIĆ PORUČILA

Izgradnja kanalizacije da bude u budžetu

Namjera lokalne samouprave je da izgradnja kanalizacije u Drenoviku uđe u opštinski budžet za 2018. i da iste godine projekat bude realizovan, saopštio je predsjednica Opštine Herceg Novi, Danijela Đurović.

 

Đurović i opštinska sekretarka za društvene djelatnosti i sport Vesna Samardžić obišle su danas naselje Drenovik, gdje su sa građanima razgovarale o nedostatku kanalizacione mreže.

"Namjera lokalne uprave je da izgradnja kanalizacije u Drenoviku uđe u budžet za 2018. godinu i da se realizuje, što u prethodnom periodu nije urađeno, iako je ta stavka bila planirana i ovogodišnjim budžetom", kazala je Đurović mještanima.

Istakla je da je ovo stari problem, koji nije jeftino niti lako riješiti, ali da se mora početi raditi na tome.

Predlog je, kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, da se izradnja kanalizacije realizuje zajedničkim snagama lokalne uprave, građana i "Vodovoda". Mještani su istakli da su spremni da maksimalno učestvuju i budu u stalnoj komunikaciji sa nadležnima u lokalnoj upravi.

Sekretarka Vesna Samardžić, u čijoj nadležnosti su i mjesne zajednice, predložila je da se mještani dogovore i imenuju tri do pet predstavnika koji bi, kroz režijski odbor aktivno bili uključeni u cijeli projekat i zastupali interese građana.

Kako su poručile Đurović i Samardižić, jasna namjera lokalne uprave je da se konačno odgovori na višegodišnje zahtjeve za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže, kako bi se značajno poboljšao kvalitet života Novljana u naselju Drenovik.

U tom cilju, organizovaće niz sastanaka i raditi na ispunjavanju svih formalnih preduslova da mještani početak realizacije ove investicije dočekaju u 2018. godini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније