Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

11. 08. 2017. 20:23   >>  20:47 1

SO HERCEG NOVI

"Zeleno svjetlo" za 48 stanova

Uprkos višednevnoj polemici Demokrata i DPS-a u Herceg Novom, na vanrednom zasjedanju, Skupština opštine je jednoglasno usvojila izmjene stare Odluke, kojima se državnim službenicima i namještenicima umjesto 44 stana dodjeljuje 48. Izbrisan je i član kojim se načelniku Centra bezbjednosti Herceg Novi, Petru Ognjenoviću, kompezuju sredstva za stan iz opštinskog budžeta.

Izmjene su uslijedile pošto je Vijeće Osnovnog suda u Herceg Novom ukinulo privremenu mjeru kojom je prije par dana Skupštini bilo zabranjeno da to učini.

Tek kada Sindikat prosvjete vrati Opštini Herceg Novi dva placa na Savini i u Baošićima, Skupština će donijeti odluku o zaduženju od 205 hiljada eura da bi pomogla adaptaciju stanova na Toploj, čiji je investitor u stečaju.

Ključne promjene Odluke od 26. septembra prošle godine, koje je predložio predsjednik Opštine, Stevan Katić, odnose se na povećanje broja stanova policiji sa 10 na 11, dodaju se i četiri stana za Vrtić „Naša radost“, pa je sa prvobitnih 44 fond stanova uvećan na 48, prenosi Radio Jadran.

Izbrisan je i član3. kojim se refundiraju sredstva za stan načelniku Centra bezbjednosti Herceg Novi, iz stečajne mase firme koja je gradila stanove na Toploj, na ime duga Opštini za komualno opremanje. Predloženo je i da Sindikat prosvjete, odnosno Zadruga Solidarno, vrati Opštini dvije parcele na Savini i u Baošićima, pa će tek onda biti donijeta Odluka o zaduženju Opštine kod CKB banke, od 205 hiljada eura, za adaptaciju stanova u dvijema zgradama na Toploj, kao učešće Opštine u rješavanju egzistencije prosvjetara i drugih službenika i namještenika.

Predsjednik Opštine, Stevan Katić, kazao je da je zadovoljan što se ispravlja greška koju je prethodna vlast nanijela i što je Vijeće Osnovnog suda u Herceg Novom ukinulo privremenu mjeru kojom je na prošlom zasjedanju zaustavljeno donošenje izmjena prošlogodišnje Odluke o stanovima.

"Pvostepeni Sud izašao je u potpunosti izvan nadležnosti redovnog Suda, konstatovalo je Vijeće u Rješenju, kojim se potvrđuje „da se prvostepenim rješenjem suda, u obliku u kojem je doneseno, remeti rad predstavničkog organa jedinice lokalne samouprave i princip podjele vlasti, odnosno Ustavne kategorije, što je u svakom slučaju nedozvoljeno", citirao je Katić, prenosi Radio Jadran.

On je ponovio i da je sudija Osnovnog suda u Herceg Novom Andrija Marojević, koji je donio privremenu mjeru, jedno od zainteresovanih lica koja su aplicirala za kupovinu stana po povoljnijim uslovima u zgradama na Toploj, pa je morao biti izuzet u određivanju privremene mjere", kazao je Katić.

"Stečajni upravnik preduzeća d.o.o.“MBD invest“ je 22. jula ove godine dostavi informaciju u kojoj se Opština Herceg Novi obavještava da za preduzeće u stečajnom postupku, ne može biti obavezujuća odluka organa lokalne samouprave kojom se sredstva priznatog potraživanja koriste za kompenzaciju stana, kako je to definisano članom 3 stav 2 Odluke", kazao je, pored ostalog, Katić.

Zato je, kako je dodao, Sindikalnim organizacijama Centra bezbjednosti Herceg Novi raspoređeno11 stanova umjesto 10.

Predsjednik SO herceg Novi, Miloš Bigović, najavio je do kraja avgusta novo zasjedanje sa Odlukom o učešću Opštine u adaptaciji 48 stanova za državne službenike i namještenike na Toploj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније