Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

11. 08. 2017. 23:44   >>  23:33 2

ZBOG KRIVIČNE PRIJAVE

Protestovali ispred tužilaštva u Plavu

Ispred zgrade tužilaštva u Plavu danas su se okupili građani Murine i Plava kako bi izrazili protest zbog krivične prijave investitora, koji gradi male hidrocentrale na Murinskoj rijeci.

"Neosnovana krivična prijava neodgovornog investitora, koji je svojom mehanizacijom nasrnuo na privatne posjede građana Murine, bila je povod da se danas ispred zgrade tužilaštva u Plavu samoinicijativno okupe građani Murine i Plava", saopštio je Odbor za odbranu Murinske rijeke.

Kazali su da je krivičnu prijavu investitor podnio protiv pet građana Murine, iako je na protestnom skupu protiv izgradnje hidrocentrala bilo nekoliko stotina ljudi a peticiju su potpisali gotovo svi punoljetni građani Murine.

"Prilikom svakog protestog skupa asistenciju su pružali pripadnici policije, tako da je sve proteklo u skladu sa zakonom i bez remećenja javnog reda i mira i bez bilo kakvih incidenata, pa je saznanje o podnošenju neosnovanih krvičnih prijava veliko iznenađenje za gradjane Murine. Neosnovanom krivičnom prijavom investitor je očigledno želio da prikrije istinu i da zamagli stvarno stanje na terenu. Današnje protestno okupljanje nije upereno protiv nadležnih državnih institucija nego protiv neodgovornog investitora, koji u želji za pravljenjem profita želi da građane Murine ostavi bez pijace vode i koji je bahato i bez odobrenja mehanizacijom nasrnuo na njihove privatne posjede", istakli su iz Odbor za odbranu Murinske rijeke.

U odboru su ocijenili da je pokušaj da se takvim metodama zaplaše građani MZ Murine najobičniji promašaj, "jer su građani Murine zapravo nemaju izbora i prinuđeni su da brane goli opstanak na ovom prostoru".

"Izgradnje hidroelektrana, i vodozahvat iznad bazena iz kojeg se Murina snadbijeva pijaćom vodom, nosio bi sa sobom katastrofalne posljedice, jer građani ove mjesne zajednice i sada u ljetnjim mjesecima gotovo stalno kubure sa nestašicom pijaće vode. A da ne govorimo o nestanku vode za navodnjavanje i katastrofalnim posledicama po biljni i životinjski svijet koju bi sa sobom donijelo sušenje korita Murinske rijeke. Grdjani su pozvali nadležne da ih zaštite od ovoakvih postupaka zlonamjernih investitora, kojima na opšte razočaranje građana Murine nije strano da podmeću i da konstruišu neosnovane krivične prijave, što najbolje govori o njihovom karakteru", navodi se u saopštenju.

Iz Odbora za odbranu Murinske rijeke su saoptili da građani iz MZ Murino traže od nadležnih institucija da podhitno stave moratorijum na izgradnju hidrocentrala na Murinskoj rijeci i da ih zaištite od čestog uznemiravanja od strane investitora, jer su, kao su naveli, građani odlučni da sačuvaju život na ovim prostorima i da odbrane rijeku.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније