Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 08. 2017. 20:42 >> 20:16

MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Radio amateri i robotičari na trgu u Nikšiću

Prigodnom promocijom aktivnosti radio-amatera, robotičara, elektroničara i astronoma, Crnogorski savez za tehničku kulturu sa svojim konstituentma Savezom radio-amatera Crne Gore i Crnogorskim astronomskim društvom obilježiće večeras 12. avgust Međunarodni dan mladih.

Kako su saopštili organizatori, promocija će se organizovati na rekonstruisanom gradskom trgu u Nikšiću zajedno sa lokalnim organizacijama, radio klubom "Nikšić" i astronomskim klubom "Nikšić".

Ovo će biti prilika za mlade Nikšića da se upoznaju sa aktivnostima organizacija iz obasti tehničke kulture i promcije nauke.

"Od 18.30 do 23 sata sa instalirane radio-amaterske opreme, mladi Nikšića moći će da komuniciraju sa vršnjacima iz čitavog svijeta i da se upoznaju sa najmodernijim telekomunikacionim tehnikama kojima se služe crnogorski radio-amateri koji su i sami najvećim brojem mladi. Takođe će imati priliku i da sklope neki jednostavniji elektronski sklop i steknu sliku o zanimanjima iz elektronike, robotike i ICT-a jer su to zanimanja bliske budućnosti i opredijeljenje za njih je garancija kvalitetnog zapošljavanja", saopšteno je iz NVO "Politehnika".

Crnogorski vazduhoplovni savez će kako su kazali instalirati mini radarski modul koji prati trenutni vazdušni saobraćaj u krugu od 100 km što će biti interesantno ljubiteljima vazduhoplovstva a nakon sumraka, kroz postavljene teleskope, prisutni će moći da zavire u svemir.

Posjetioci, će kako su kazali moći i da dobiju odgovore na sve što ih interesuje a na licu mjesta moći će da se prijave za članstvo u radio klubu "Nikšić" i astronomskom klubu "Nikšić" koja za jesen najavljuju intenzivne aktivnosti.

"Manifestacija je ušla u zvanični kalendar UN o događajima i manifestacijama kojima se u pojedinim državama zvanično obilježava 12. avgust-Međunarodni dan mladih", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније